Dubrovnik este oraşul romantic al Croaţiei, cu peisaje superbe şi vederi nestăvilite către mare, cu gastronomie delicioasă şi vinuri bune. Perla litoralului croat atrage în fiecare vară turişti din lumea largă. Iar dacă ai ajuns în Dubrovnik, ar fi bine sa fii pregătit nu doar pentru plimbări, ci şi pentru mini-croaziere pe Adriatică.

 sursa foto:http://ego.thechicagoschool.edu"Turiştii pot ajunge aici cu avionul, cu autocarul sau cu maşina personală, ocazie de a vedea întreaga Coastă Dalmată. Le recomand turiştilor să viziteze Catedrala Adormirea Maicii Domnului, în stil baroc, este una dintre cele mai reuşite catedrale din Croaţia, ridicată în secolul XVIII, după ce un cutremur a distrus vechea catedrală. Aici vor vedea obiecte de cult şi lucrări de artă, printre care şi un tablou al Sfintei Fecioare Maria, atribuit lui Rafael" spune Cristian Pandel, manager Christian Tour.

În apropiere de catedrală, turiştii pot bea apă la Fântâna Onofrio, o reprezentare rustică a arhitecturii vechi specifice oraşului Dubrovnik care face parte din reţeaua de apă a oraşului construită în secolul XV. Fântâna ilustrează 16 feţe mascate care au ca principală îndeletnicire să ofere apă trecătorilor.

Pentru a explora oraşul vechi, cel mai bine e să parchezi maşina într-un garaj, costă 2 Euro/oră şi să porneşti la pas pentru a te bucura de farmecul acestui loc.

Old Town este locul perfect pentru a savura o cafea şi un delicios pateu cu brânză şi stafide la una dintre cafenelele aflate pe Stradun - strada principală a oraşului. Dubrovnik excelează la capitolul baruri, iar turiştii vor vedea că fiecare dintre acestea are ceva inedit. Spre exemplu, Buza Bar e un bar suspendat deasupra stâncilor care oferă privelişti superbe la asfinţit. "Hemingway este un cocktail bar cu scaune confortabile şi un meniu de 30 de pagini numai cu savuroase cocktail-uri. East West Club oferă specialităţi culinare, programe muzicale şi de divertisment şi evenimente nocturne. Pe timp de zi funcţionează ca o plajă tipică cu şezlonguri, baldachine, învăluite de perdele care oferă confort pentru doi. Pe timp de noapte, proprietarii clubului acoperă partea de jos a clubului cu piei exotice şi aduc perne, aşa că distracţia poate să înceapă şi nu lipsesc dansatoarele profesioniste" susţine Roxana Cîmpeanu, senior sales manager Prestige Tours.

"Nu trebuie ratată nici excursia pe zidurile oraşului şi cea de pe Coasta Dalmată, ajungând până pe dealurile cu privelişti fascinante. Pasionaţii bucatelor pescăreşti şi mediteraneene se vor putea opri la restaurantele de pe coastă pentru a mânca produse proaspete" afirmă Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

Plajele sunt încăntătoare: Bellevue Beach, situată în îndrăgitul golf Miramar, este presărată cu pietriş şi nisip şi îşi cucereşte oaspeţii cu un restaurant, numai bun pentru a-ţi încărca bateriile. Aici au loc competiţii de polo. Banje, faimoasa plajă a Dubrovnik-ului, se află chiar la intrarea în Oraşul Vechi şi, de aici, pot fi admirate zidurile oraşului. Pe artera principală a oraşului, lângă Mănăstirea Franciscană turiştii găsesc o farmacie celebră cu numeroase creme şi infuzii de trandafir sau levănţică, făcute dupa reţete originale din 1317.

"Oferta de cazare în Dubrovnik este foarte variată - poţi alege un hotel de pe malul marii, un apartament în gazdă sau, dacă eşti cu un grup mai mare, puteţi închiria o vilă numai pentru voi.

Numeroase hoteluri între două şi cinci stele, pline ochi în sezon, oferă cazare şi servicii de înaltă calitate. Preţurile sunt pentru toate buzunarele: la hoteluri încep de la 35 de euro în hotel de două stele, ajungând până la 200 de euro pe noapte la 5 stele într-un hotel lângă mare, iar la hosteluri poţi găsi cazare şi la 10 euro" ne-a declarat Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

În perioada 1 iulie- 31 august, se organizează "Dubrovnik Summer Festival", cel mai mare eveniment artistic din Croaţia. Are loc în oraşul vechi şi cuprinde spectacole de operă, concerte de muzică clasică şi piese de teatru.


Circuit Croaţia

  • De la 429 Euro/pers.
  • Transport cu autocar
  • 9 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 2- 4*
  • Vizitele cuprinse în program, ghid însoţitor
  • Itinerariu: Bucureşti, Baja, Zagreb, Parcul Naţional Plitvice, Split, Dubrovnik, Metkovic, Zadar, Rijeka, Insula Krk, Peninsula Istria, Postojna, Ljubljana, Budapesta, Bucureşti
  • Detalii pe: www.christiantour.ro


Hotel Komodor 3*

  • De la 336 Euro/pers.
  • Transport cu avionul, transferuri
  • 7 nopţi cazare cu demipensiune
  • Asistenţă turistică
  • Detalii pe: www.prestigetours.ro


Dubrovnik Individual

Hotel Bon Repos 3*

  • 7 nopţi cazare în cameră dublă cu demipensiune
  • 192 Euro/pers. în perioada 11 sept - 10 oct
  • 226 Euro/pers în perioada 21 august - 10 sept
  • 305 Euro/pers în perioada 3 iul - 20 august
  • Detalii pe: www.cocktailholidays.ro


Dubrovnik Individual

Hotel Neptun 4*

  • 62 Euro/pers. - loc în cameră dublă cu mic dejun (17 sept - 21 oct)
  • 81 Euro/pers. - loc în cameră dublă cu mic dejun (10 iul - 16 sept)
  •  Detalii pe: www.christiantour.ro


2 July 2010