Cea mai mare investitie intr-un centru comercial din afara Capitalei, Palas Iasi, si-a deschis astazi portile. Printre companiile care vor activa in centrul comercial iesean se numara lantul de supermarketuri Auchan si reteaua de magazine de electronice Sony Center.

25065-s2.jpgIulius Group, controlat de omul de afaceri Iulian Dascalu, a inaugurat, joi, complexul multifunctional Palas Iasi, in urma unei investitii de 265 milioane euro, finantata de UniCredit Tiriac Bank, Emporiki si Banca Italo Romena.

Ansamblul cuprinde o componenta de birouri, functionala din 2010, o zona de retail, deschisa joi, si urmeaza sa fie dezvoltate si spatii hoteliere. Gradul de inchiriere a zonei de retail este de 97%. Suprafata totala construita este de 270.000 mp, din care Palas Mall ocupa 54.200 mp, iar Palas Shopping Street 6.300 mp.

Odata cu inaugurarea zonei de retail, au fost finalizate si o parcare subterana cu o capacitate de 2.500 locuri, investitie de 73 milioane euro, o zona de restaurante si o gradina publica. Proiectul a fost dezvoltat in parteneriat cu Consiliul Judetean, iar lucrarile de constructie au inceput in urma cu peste patru ani.

Auchan Romania - investitii de 150 mil. euro in 2012

Incepand de joi, iesenii vor putea face cumparaturi din noul hipermarket Auchan. Pe o suprafata neta de vanzare de 5.300 metri patrati, Auchan City aduce la Iasi o gama foarte larga si adaptata nevoilor clientilor, cu peste 25.000 de produse alimentare si nealimentare.

Noul hipermarket din Iasi va fi mai mic decat restul magazinelor de la Cluj, Suceava si Timisoara, insa oferta va fi variata

Deschiderea magazinului Auchan Iasi reprezinta crearea a peste 250 de noi locuri de munca la nivel local, precum si specializarea tuturor angajatilor, pe diferite meserii caracteristice unui hipermarket.

"Ne propunem sa ajungem la 15 hipermarketuri in 2015, in baza unui buget de investitii de 150 milioane euro", a declarat Patrick Espasa, director general Auchan Romania.

Acesta isi propune sa devina "specialistul alimentar de referinta la Iasi", prin laboratoarele proprii de Brutarie, patiserie, gastro, sau carmangerie. Cele 20.000 de produse din magazine vor fi alimentare in proportie de 80% si restul nealimentare.

Auchan Romania a avut o cifra de afaceri de 1,84 miliarde de lei anul trecut, compania avand 4.300 de angajati.

Nici Sony Center nu lipseste de la Palas

Sony si New Link, administratorul retelei Sony Center in Romania, inaugureaza de asemenea magazin de profil din Iasi, de 90 metri patrati, la parterul centrului comercial Palas, investitie de 150.000 euro.

Cu noul magazin, suprafata totala a magazinelor Sony Center deschise in cei 18 ani de parteneriat cu Sony ajunge la aproximativ 750 de metri patrati. Investitia se refera la proiectarea, amenajarea spatiului, cele 500 de produse si accesorii Sony expuse la vanzare, precum si stocurile.

"Ne asteptam la vanzari de 600.000 de euro in primul an de la deschidere", spune Nicolae Dumitrescu, Sales Manager New Link.

In Sony Center Iasi, vizitatorii vor putea alege din aproximativ 500 de produse marca Sony: notebook-urile VAIO, televizoarele LED BRAVIA, aparatele foto DSLR Alpha sau compacte Cyber-shot, camerele video Handycam, dar si accesoriile colorate foto si video.

 

Sursa

1 June 2012