Iarna poate crea un disconfort uriaş, în unele colţuri ale lumii. Vremea rea convinge în fiecare an o mulţime de oameni să caute vacanţe în zone călduroase ale lumii, sau chiar să se mute într-o astfel de locuri. Destinaţii precum Honolului, Puerto Rico sau Belize pot transforma iarna într-o lungă vacanţă de vară. Pentru cei care au grijă de buget însă, la fel ca peste tot în lume, costurile sunt mai mici în perioadele care nu au legătură cu sărbătorile de sezon.

32651-belize.jpgBelize, America Centrală

În Belize, luna decembrie este una cu temperaturi zilnice stabile, în jurul nivelului de 28 de grade Celsius. Acest lucru atrage anual tot mai mulţi turişti în această ţară aflată lângă Mexic, la Marea Caraibilor. Insulele din zonă oferă confort pentru oricine, de la tinerii care caută distracţie în orice moment al zilei, până la familiile care caută un colţ liniştit, unde totul este la îndemână.

32652-puerto-ricos-el-morro-fort.jpgPuerto Rico

Mulţi dintre cei care vizitează Puerto Rico preferă să locuiască şi să viziteze străzile oraşului San Juan, care este catalogat drept cel mai frumos oraş din Caraibe. Dar există şi alte zone, mai puţin cunoscute, care pot oferi atracţii, indiferent de sezon. După graniţele oraşului San Juan există întregi oraşe cunoscute în special de către surferi, cu plaje libere de turişti, păduri tropicale, cu restaurante şi baruri pe plajă. Temperatura medie în zonă, pe perioada iernii, este de 28 de grade Celsius.

32653-honolulu_hawaii.jpgHonolulu, Hawaii

În Honolulu, Hawaii, temperatura medie pe timpul iernii este de 27 de grade Celsius. Dincolo de confortul pe care îl aduce clima, Honolulu poate fi un loc bun pentru relocarea locuinţei, pe perioada iernii şi pentru că este un centru internaţional pentru afaceri precum şi pentru că are un statut recunoscut internaţional de explozie culturală, gastronomică precum şi un loc încărcat de tradiţii de o varietate uimitoare.

32654-cancun-island.jpgCancun, Mexic

Cancun, Mexic, a devenit cea mai cunoscută zonă pentru cei care caută vara în mijlocul iernii. Tocmai de aceea, preţurile sunt mai piperate acolo. Dar Cancun este doar unul dintre oraşele de la mare de-a lungul coastei Mexicane, cu vreme bună în lunile de iarnă. Puerto Vallarta, Acapulco, sau Los Cabos sunt doar câteva exemple.

Rio de Janeiro, Egipt, Buenos Aires, Chile sau Costa Rica sunt alte câteva exemple de locuri în care temperaturi se apropie de 30 de grade chiar şi în mijlocul iernii. Dar pentru cei care caută o destinaţie călduroasă în Europa, veştile nu sunt încurajatoare. Din decembrie până în februarie, nu există niciun oraş european care s-ar putea califica în topul oraşelor cu o vreme văratică. Astfel, pe timp de iarnă, Europa este o destinaţie grozavă mai degrabă pentru turism, făcând vacanţele accesibile celor care caută să călătoarească având un buget redus şi evitând aglomeraţia, în acelaşi timp.

CITEȘTE ȘI: Laponia, ţinutul lui Moş Crăciun

 

24 December 2013