Iarna nu-i deloc plăcut să stai în Casa Albă. Aşa pare să gândească preşedintele Statelor Unite ale Americii, care preferă să îşi petreacă vacanţa de iarnă departe de gerul şi de evenimentele politice din Washington DC.

ObamaAşa că, de îndată ce iarna îşi intră în drepturi, Barrack Obama împreună cu soţia şi copiii îşi fac bagajele, îşi iau costumele de baie, se urcă la bordul aeronavei Air Force One şi se îndreaptă către plajele estice de pe insula Oahu (cea mai vizitată insulă din Hawaii), aflată la o distanţă de 20 de minute de agitaţia din Honolulu.

Cel puţin aşa s-a întâmplat în ultimii doi ani, când prima familie a Statelor Unite ale Americii a închiriat o proprietate de vis, care se întinde pe un teren de peste 2500 mp: Paradise Point. Casa în care preşedintele american a stat în 2008 şi 2009 are suprafaţa de circa 640 mp, cinci dormitoare, 3 băi, se află pe plaja din Kailua Bay şi poate fi închiriată cu preţuri cuprinse între 3.000 şi 6.000 de dolari pe noapte.

Acolo, intimitatea oaspeţilor este protejată de pereţii din roci vulcanice a căror înălţime depăşeşte doi metri, dar şi de poarta electronică, astfel încât familia preşedintelui a avut parte de linişte şi pace.

Potrivit www.shelterpop.com, se pare că pentru Obama acest loc este unul special, cu multe amintiri frumoase, întrucât primul preşedinte de culoare al SUA venea aici în copilărie împreună cu bunicul său.

Rămâne însă de văzut dacă şi anul acesta Barrack Obama îşi va petrece vacanţa de iarnă în Oahu. Nu de alta, dar proprietatea pe care obişnuia să o închirieze a fost vândută recent, anunţă oceanhomemag.com. Cumpărătorii, Glenn şi Debra Weinberg, au plătit 6,9 milioane de dolari pentru Paradise Point. Noii proprietari spun însă că nu au de gând să redecoreze imobilul şi speră ca preşedintele american să se întoarcă aici, întrucât casa va fi în continuare disponibilă pentru închiriat.

24 September 2010