Dupa un 2010 lipsit de dinamica, intr-o piata a proprietatilor industriale ce a suferit datorita contractiei, aversiunii fata de risc, si a lipsei finantarilor pentru proiecte noi, sfarsitul lui 2010 a adus primul semn de revenire al acestui sector. In luna decembrie a anului trecut, sucursala din Romania a companiei cehe Hranipex a achizitionat o unitate apartinand Catalunya Industrial Park, in urma unei tranzactii intermediate de catre The Advisers/ Knight Frank.

16031-parcul-industrial-catalunya---exterior.jpgHranipex a achizitionat o suprafata de aproximativ 2,000 mp, formata atat din spatii logistice (80%), cat si spatii de birouri (20%).  Valoarea de tranzactionare pentru aceasta suprafata a fost de un million o suta de mii de euro. Investitia Hranipex a fost singura tranzactie finalizata in tara in 2010 pentru un spatiu industrial de clasa A, procesul de negociere durand aproximativ 8 luni.

“Investitia din Romania urmeaza strategia regionala de dezvoltare a grupului Hranipex, aceea de a achizitiona viitoarele sedii ale companiei. Tranzactia a fost realizata din fonduri proprii, intreaga suma fiind achitata la semnarea contractului”, a declarat Urban Iosif, administratorul companiei Hranipex.

***

“Achizitia unui spatiu industrial de clasa A de catre o companie ce prezinta o crestere anuala inca de la intrarea pe piata romaneasca, indica posibilitatea unei cresteri a volumului de tranzactii in 2011, si a deschiderii clientilor fata de relocari si fata de produsele noi livrate in piata, asa cum a fost cazul parcului industrial Catalunya”, a declarat Mihai Paduroiu, senior consultant-ul ce a realizat tranzactia.

***

Catalunya Industrial Park este localizat in Bucuresti, zona Popesti Leordeni, fiind dezvoltat de catre compania catalana ETC Inginerie, printr-o investitie de peste 20 milioane euro. Parcul industrial de clasa A este ofera 12 unitati ce totalizeaza 15.123 mp si 129 locuri de parcare. Situat langa prima centura a Bucurestiului, complexul ofera facilitati de acces pentru orice tip de activitate si vehicul.

Hranipex este cel mai important producător şi distribuitor de canturi de mobilă din Europa Centrală şi de Est. Portofoliul companiei cuprinde pe lăngă cea mai diversificată colecţie de canturi de mobilă şi adezivi, şi agenţi de curăţare recomandate în procesul de finisare. Hranipex este prezentă atăt pe piaţa din Cehia cât şi în Slovacia, Polonia, România, Ucraina, Germania, Ungaria, având parteneri şi în alte ţări din Europa. In Romania compania este prezenta din 2007.

***

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
The Advisers/ Knight Frank
Sheila Giafer
+40 765 602 807;
[email protected]

 

17 January 2011