Criza i-a lovit şi pe oamenii de afaceri de la Marea Neagră. Odată ce au dat piept cu recesiunea, ei au început să-şi vândă proprietăţile. Cel mai scump hotel scos la vânzare este Riviera, din staţiunea Mamaia, pe care proprietarii cer 20 de milioane de euro.

Cel mai ieftin este Hotelul Intim din Constanţa, 4 milioane de euro.

sursa:adevarul.roHotelul Riviera din Mamaia al omului de afaceri vâlcean Ion Tudor este scos la vânzare pentru 20 de milioane de euro. „Mi s-au oferit 17,5 milioane de euro, însă am refuzat. Nu sunt dispus să las la preţ pentru că ştiu care este valoarea acestui hotel. Nu vreau să ţin cont de criza financiară. Hotelul a fost modernizat în perioada 2002 - 2003. Am investit atunci 3,5 milioane de euro", a declarat afaceristul Ion Tudor.
taguri

* hotel
* litoral
* vanzare

Cu cele 14 etaje ale sale, Riviera este cel mai înalt hotel din Mamaia. Are 230 de camere, restaurant cu 250 de locuri, piscină şi trei săli de conferinţe la ultimul etaj, cu o capacitate de câte 100 de locuri fiecare. „Hotelul este foarte profitabil, are şi o poziţie privilegiată, chiar lângă plajă. Însă eu îmi desfăşor afacerile în Vâlcea, aşa că prefer să-mi restrâng aria în zona aceea", a declarat Ion Tudor.

Clienţii nu se-nghesuie

La Cap Aurora, cea mai tânără staţiune de pe litoralul românesc, sunt de vânzare trei hoteluri. Unita Turism vinde complexul Onix - Safir, de două stele, cu 7 milioane de euro. În aceeaşi staţiune poate fi cumpărat şi Hotelul Opal, de trei stele, pentru 13 milioane de euro. „Îl avem la vânzare de un an. A fost interesat de el şi afaceristul Adrian Sârbu, de la Pro TV", a declarat Viorel Stroe, administratorul agenţiei imobiliare Domus Grup din Constanţa.

Experţii imobiliari spun că este foarte greu să găseşti clienţi în această perioadă. „Hotelul Riviera nu poate fi vândut cu 20 de milioane de euro. E prea mult, dacă ţinem cont de preţurile din această perioadă. În schimb, complexul Onix - Safir, din Cap Aurora, are şanse să fie vândut, pentru că preţul este realist", a declarat Mariana Gagu, agent imobiliar în Constanţa.

Hotelul Intim din Constanţa, construit pe locul fostului Hotel D'Angleterre, unde Mihai Eminescu a stat la mare în iunie 1882, este scos la vânzare de proprietari. Hotelul, considerat monument de arhitectură, avea pe vremuri trei stele, însă nu mai funcţionează din anii '90 şi este într-o stare avansată de degradare.

Reduceri de preţ

Moştenitoarele acestui hotel sunt Angela şi Elisabeta Tîrpa. În 2006, proprietarii cereau 9 milioane de euro, însă niciun ofertant nu a fost dispus să plătească mai mult de 7 milioane. „A fost la un moment dat un afacerist din Suedia, care voia să păstreze specificul hotelului, să facă un PUB la subsol, dar nu ne-am înţeles la preţ. Noi ne-am gândit să-l şi păstrăm, însă cheltuielile ar fi mari", spune Angela Tîrpa. Criza a scăzut şi preţul hotelului, iar acum proprietarii cer 4 milioane de euro şi sunt dispuşi chiar să mai lase din preţ.

Sursa

2 March 2010