În Ungaria, hotelul Délibáb, din Hajdúszoboszló a fost vândut la licitaţie cu 2,96 milioane de euro, deşi lichidatorul a cerut iniţial 4,5 milioane de euro. În România, şase hoteluri sunt scoase la licitaţie în acest moment, unele din ele fiind la a doua strigare.

16104-dilbab.jpgEste greu să vinzi un hotel cu datorii în zilele de astăzi. O simt şi creditorii din Ungaria, dar şi din România. Lichidatorul unui hotel dintr-o staţiune balneoclimaterică din Ungaria se declară fericit până la urmă că a scăpat de el, deşi a primit doar jumătate din suma cerută iniţial. Hotelul Délibáb, din Hajdúszoboszló, de trei stele, cu 242 de camere şi dotat cu recepţie, restaurant, cafenea, bar, terasă, seif, internet Wi-Fi, săli de conferinte, magazin de suveniruri, secţie medicală proprie, piscină termală acoperită, piscină în aer liber cu apă dulce, apă termală şi piscină pentru copii s-a vândut cu 2,96 milioane de euro.

Alte două hoteluri ungureşti scoase la licitaţie de curând, Golden Bull şi Best Western Kalvin, amândouă din Debrecen, au fost şi ele licitate, dar nu au primit nici o ofertă, potrivit Eurobuild Poland.

Pe un portal românesc de anunţuri cu executări silite sunt listate şase proprietăţi hoteliere (hoteluri, pensiuni şi un han), în Iaşi, Filipeşti, Focşani, Întorsura Buzăului , Corbeni şi Mamaia.

Preţurile lor pornesc de la 659.583 lei+ TVA (154.737 euro + TVA) şi ajung la 3.242.365 lei + TVA (760.654 euro + TVA).

 


20 January 2011