Hotelul de cinci stele Mamaia, care operează 24 de camere în staţiunea cu acelaşi nume, va fi scos la vânzare de către Ministerul Turismului prin licitaţie deschisă, pentru un preţ de pornire de 3,7 milioane de euro, potrivit datelor de pe site-ul ministerului.

14926-2027_mamaia.jpg"Termenul limită de depunere a ofertelor este 16 noiembrie, urmând ca a doua zi să aibă loc şedinţa de deschidere a acestora", au transmis oficialii ministerului.

De asemenea, va fi scoasă la vânzare şi vila turistică Mamaia şi un teren de 2.415 metri pătraţi pentru un preţ minim de 1,1 milioane de euro.

Cele două active sunt înregistrate pe compania Mamaia SA, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 828.000 euro.

Ministerul Turismului a mai scos la vânzare şi active ale societăţilor Litoral SA (sediul administrativ al hotelului Bucureşti B şi o magazie) şi ale societăţii Neptun-Olimp (terenuri intravilane în staţiunea Neptun), pe care ar putea încasa minim 2,6 milioane euro.

Recent, ministerul a vândut pentru 1,4 milioane de euro pachetul de 3,4% deţinut la Ana Hotels, compania omului de afaceri George Copos.


Sursa

8 November 2010