Retailerii de îmbrăcăminte C&A şi H&M şi reţeaua franceză de articole sportive Decathlon sunt printre noii chiriaşi ai mallului Maritimo Shopping Center (fostul Polus Center) dezvoltat de austriecii de la Immofinanz în Constanţa, a cărui deschidere este programată pentru luna septembrie a anului viitor, potrivit unui raport de prezentare a grupului austriac.

14576-h-m.jpgImmofinanz a achiziţionat anul acesta integral proiectul centrului comercial din Constanţa de la compania maghiară TriGranit, a redenumit proiectul şi a continuat construcţia, urmând ca proiectul să mai cuprindă şi un hipermarket Auchan.

H&M, C&A şi Decathlon sunt trei dintre cei mai mari retaileri la nivel european, printre puţinii care se extind pe piaţa locală în această perioadă.

H&M va deschide primele magazine în România în primăvara anului viitor în centrele comerciale AFI Palace Cotroceni şi Băneasa Shopping City din Bucureşti, alte contracte semnate fiind pentru centrele comerciale Unirea Shopping Center, Bucureşti Mall şi Plaza România.

Decathlon deţine două magazine pe piaţa locală - în proiectul Militari Shopping din Bucureşti şi în Polus Center Cluj - şi deţine alte terenuri pentru extindere în Braşov şi Iaşi, dar şi un spaţiu în curs de amenajare în centrul comercial Grand Arena din Bucureşti.

C&A a deschis în această lună cea de-a şasea unitate de pe piaţa locală, în Polus Center Cluj, restul magazinelor fiind în Bucureşti (Sun Plaza, AFI Palace Cotroceni şi Militari Shopping), Buzău (Aurora Mall) şi Arad (Atrium Center). O nouă unitate C&A va fi deschisă la sfârşitul acestei săptămâni în mallul Gold Plaza din Baia Mare.


Sursa

25 October 2010