La finalul anului 2010, Remco România a livrat la Baia Mare, judeţul Maramureş, un spaţiu de producţie în baza unui contract în valoare de peste 1,3 milioane euro, se arată într-un comunicat al filialei locale a constructorului de spaţii industriale olandez Remco Ruimtebouw bv.

15985-hertalan07426_web.jpgBeneficiarul proiectului este Hertalan Ro, filiala românească a companiei olandeze Hertalan Rubber Products, prezentă pe piaţa europeană de peste 40 de ani în domeniul producţiei şi comercializării de membrane şi învelitori din cauciuc. Prin această investiţie, Hertalan Rubber Products atenţionează să îşi extindă capacitatea de producţie pentru piaţa europeană. "Noua fabrică a companiei Hertalan Ro este primul nostru proiect derulat în judeţul Maramureş. Am început acest proiect în aprilie 2010", a declarat, în comunicat, Jan van Vulpen, director general Remco Ruimtebouw Holland şi Remco România.

Reprezentanţii Hertalan Group cred că Baia Mare prezintă interes pentru investitorii străini datorită forţei de muncă specializate în domeniul industrial, precum şi datorită apropierii geografice de Europa de Vest. "Compania Hertalan a fost bine primită de comunitatea locală deoarece investiţia noastră va asigura un important număr de locuri de muncă prin care sperăm să contribuim la îmbunătăţirea nivelului economic din regiune", a declarat Gé Morssink, director general al Hertalan Group.

Numărul construcţiilor industriale noi în România a scăzut în primele 10 luni ale anului 2010 cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008. Companiile de construcţii active în acest domeniu au fost grav afectate de criza economică. Unele dintre ele, însă, sunt filiale ale unor companii străine puternice şi şi-au orientat căutarea de noi clienţi spre piaţa internaţională, se mai arată în comunicatul Remco.


Sursa

12 January 2011