Dacă ai surprins farmecul Ciprului într-o vacanţă de vară, ce-ar fi să-l redescoperi într- vacanţă de toamnă? Turiştii s-au întors la casele lor şi e timp şi loc în voie pentru a explora plajele fără zgomot, pentru a profita de aerul proaspăt, de peisaje şi de munţi şi de cele  frumoase apusuri din Mediterana!

20750-122_litoral_cipru_2007_1.jpgÎn Limassol, principalul port al insulei, vizitează Grădina Publică este o oază de verdeaţă presărată cu eucalipţi, pini şi chiparoşi, situată pe drumul de coastă.

"Strada Laiki Yitonia din Nicosia este de interes pentru călătorii pasionaţi de cultură. Este o enclavă renovată care datează din secolul al optsprezecelea, unde artizanii şi meşteşugarii locali îşi expun marfa lor de-a lungul unor benzi pietruite. Restaurantele de aici sunt dantelate cu flori boungavilea şi răspândesc aromă de friptură de miel şi de cafea grecească." explica declară Cristian Pandel, manager Christian Tour.

Muzeul Bijuteriilor şi Centrul Municipal al Artelor merită o vizită. O plimbare pe străzile înguste te poartă în trecut, vei vedea case vechi cu balcoane bogat ornamentate şi meşteşugari care îşi practică meseriile în atelierele vechi de secole.

"Cel mai bun loc pentru a pleca în explorarea oraşului Larnaca este promenada Leoforos Athinon, cunoscută ca Finikoudes (promenada palmierilor). Este mărginită de cafenele şi restaurante, ideale pentru a servi cafeaua şi un mic dejun apetisant înainte de a porni în descoperirea frumuseţilor zonei. Plimbarea devine o activitate de socializare cu localnicii şi turiştii, iar dimineaţa admiri aici răsăritul de soare, în timp ce faci jogging. Poţi îmbina popasul la Fortul Larnaca (ridicat de turci şi transformat în muzeu) cu relaxarea în curtea interioară.", spune Mircea Vladu, preşedintele Prestige Tours.

În apropiere se află portul Larnaca, unul dintre cele câteva adăposturi pentru iahturile de pe insulă. Minaretele care se văd la orizont îi dau o înfăţişare desprinsă parcă din Orientul Mijlociu mai ales în centrul oraşului vechi.

Cel mai bun moment pentru a socializa cu localnicii este duminica după amiaza în satul Oroklini, chiar lângă Larnaca. Degustă alături de ei cele mai bune meze, care îţi sunt aduse pe rând în recipiente mici, sunt 30 de feluri, de ai impresia că nu se mai termină. Vei începe cu salata, continui cu preparatele pe bază de legume, cu peştele, carnea de vită sau de oaie şi apoi fructele proaspete.

Ciprioţii sunt foarte primitori cu străinii şi joviali din fire. Te invită în casele lor şi te servesc cu specialităţi locale: halloumi (brânza din lapte de capră şi oaie) la grătar cu mentă şi tou fornou (amestec de paste, carne tocată şi roşii la cuptor).

Cele mai cunoscute plaje din Larnaca sunt Phinikoudes şi McKenzie. Ca să fie totul perfect, acestea două au primit Steaguri Albastre pentru curăţenia impecabilă. Între Larnaca şi Limassol se întinde mândră Plaja Guvernatorului, nisipoasă, cu stânci albe.

"Aici apa nu este adâncă, poţi să te plimbi în voie cu barca, să pescuieşti, să cutreieri dealurile din apropiere sau pur şi simplu să admiri răsăritul de pe plajă. După amiezele, le poţi petrece la shopping în magazinul Oro Fino Jewellery. Are bijuterii lucrate manual cu diamante şi pietre preţioase colorate şi oferă tot anul reduceri de până la 50% pentru anumite colecţii.", spune Teodor Călimănescu, manager Europa Travel. 

Vizitează Parcul Păsărilor din Paphos! Domnul Christos Christoforou avea o colecţie de păsări impresionantă, aşa că s-a hotărât să se bucure împreună cu publicul de aceste frumuseţi. Scopul este de a educa comunitatea locală despre importanţa protejării păsărilor. De la magazinul de suveniruri puteţi cumpăra tricouri şi magneţei cu logo-ul parcului. De asemenea, vei găsi şi produse de artă realizate manual de africani. Şi nu vei rezista mirosului de pâine coaptă care vine dinspre restaurantul care îşi aşteaptă oaspeţii cu un festin cipriot.

Oferte de vacanta:

Sejur estival în Cipru, Paphos, Hotel St. George 4*
- de la 577 Euro/pers.
- transport cu avionul
- 7 nopţi cazare cu demipensiune
- asistenţă turistică
- Ultima plecare este pe 23 septembrie
- Detalii pe: www.europatravel.ro

Senior Voyage, Limassol, Hotel Golden Arches 3*
- de la 269 Euro/pers.
- transport cu avionul, transferuri
- 7 nopţi cazare cu demipensiune, apă şi vin la masă, o excursie opţională, asistenţă turistică
- Programul debutează pe 24 octombrie
- Detalii pe: www.christiantour.ro

Hai in Cipru! Larnaca, Hotel Lordos Beach 4*
- de la 340 Euro/pers.
- transport cu avionul, transferuri
- 7 nopţi cazare cu demipensiune, apă şi vin la masă
- 2 excursii opţionale, asistenţă turistică.
- Programul debutează pe 21 octombri
- Detalii pe:. www.prestige.ro

Citeşte şi Proprietăţilor imobiliare din Cipru sunt într-o continuă depreciere de trei ani

 

3 September 2011