Guvernul scoate la vânzare 733 de imobile aparţinând RAAPPS. Sunt avute în vedere doar imobilele cu situaţie juridică clară. Vânzarea va fi făcută prin licitaţie publică cu strigare şi nu va asigura drept de preemţiune pentru actualii chiriaşi.

22108-capital0145_ab223e_8288ba8dcc.jpg„Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă privind vânzarea patrimoniului RAAPPS. Am cerut transparenţă deplină a procesului de vânzare şi obţinerea celui mai bun preţ posibil pentru fiecare imobil. Va fi o procedură transpentă, licitaţie cu strigare pentru a ne asigura că obţinem venituri la buget", a spus premierul Emil Boc.

La rândul său, secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, a precizat că este vorba despte 733 de imobile din cele 1.100 aflate în administrarea Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat.

„Sunt scoase la vânzare doar imobilele cu situaţie juridică clară, majoritatea sunt ocupate, dar mai sunt şi unele libere pentru că nivelul chiriilor RAAPPS este foarte ridicat. Alte 108 imobile aflate în litigii nu vor fi scoase la vânzare, dar pe măsură ce litigiile se rezolvă vor fi incluse pe listă. Este vorba despre litigii legate de proprietate, nu de chirie. Nu vor fi scoase la vânzare nici imobilele ocupate de instituţii publice, misiuni diplomatice, instituţii interguvernamentale, partide politice", a spus Andreescu.

Ea a precizat că va fi organizată licitaţie publică cu strigare la care poate participa orice persoană, care ocupă sau nu o locuinţă RAAPPS. „Nu există drept de preemţiune pentru cel ce ocupă spaţiul. Cei care stau în locuinţă şi care nu cumpără imobilul vor rămâne în imobil până se epuizează contractul de atribuire a locuinţei", a arătat şeful SGG.


Sursa

17 November 2011