Guvernul are în plan să aloce pentru demnitari un număr total de 64 apartamente din centrul Capitalei, toate într-un singur bloc de pe strada Mihai Eminescu. Majoritatea locuinţelor au între trei şi cinci camere şi suprafeţe utile cuprinse între 105 şi 227 mp. 

29773-semn_eminescu.jpgPe lista apartamentelor administrare de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) care vor fi folosite în continuare ca locuinţe de serviciu apar doar patru apartamente cu câte două camere (cu suprafeţe utile între 56-100 mp), celelalte locuinţe dispunând de câte trei, patru sau cinci camere, notează ZF.

Conform deciziei Guvernului, miniştrilor, miniştrilor delegaţi, secretarilor de stat şi persoanelor asimilate li se atribuie temporar locuinţe de serviciu ale RA-APPS, secretarii de stat putând ocupa casa timp de trei luni de la numire, iar miniştrii având dreptul la un contract de închiriere pe un an, care poate fi prelungit.

Locuinţa de serviciu se pune la dispoziţie beneficiarilor complet dotată, inclusiv cu mobilier, iar chiria, cheltuielile de întreţinere a locuinţelor de serviciu şi amortizarea bunurilor din dotarea acestora, inclusiv a mobilierului, se asigură de instituţiile publice în care îşi desfăşoară activitatea beneficiarii, în limita unei sume de 18.600 lei anual pentru fiecare beneficiar în parte. Cuantumul acestei sume poate fi modificat prin hotărâre a Guvernului.

AFLĂ CÂT COSTĂ LOCUINȚELE DIN ZONA EMINESCU

 

22 March 2013