Guvernul a decis că de acum înainte, oricine îşi doreşte să reabiliteze termic o locuinţă poate să includă în creditul necesar şi banii pentru închiderea balconului. De asemenea, pentru a nu exista niciun fel de portiţă legislativă, în noile norme de reabilitare vor fi specificate mult mai clar responsabilităţile celor două părţi implicate în creditare: clientul şi banca.

Sursa: imopedia.roToţi clienţii interesaţi să îşi reabiliteze locuinţele prin credit guvernamental şi dobândă subvenţionată vor putea de acum să extindă lucrările şi la nivel de reparaţie sau închidere a balcoanelor. Asta după ce Guvernul a decis modificarea normelor metodologice de aplicare a OUG 69/2010. De asemenea, se înlesneşte accesul la astfel de credite.

De acum, asociaţiile de proprietari vor putea accesa creditele pentru reabilitare dacă nu înregistrează mai mult de două rate scadente şi dacă plata facturilor la utilităţi este făcută la zi. Iar pentru a evita probleme legale, actul normativ emis de Guvern vizează o explicitarea a modului în care proprietarul, de exemplu, poate deveni bun de plată în cazul în care asociaţia de proprietari nu îşi achită datoriile către bancă. Este vorba despre convenţia de fidejusiune.

CITEŞTE ŞI: Ce rişti dacă îţi reabilitezi singur apartamentul?

25 August 2011