Guvernul a adoptat un proiect de lege prin care reglementează procedura de eliberare a certificatelor de performanţă energetică a clădirilor, astfel încât actul normativ să fie în vigoare pe 9 iulie pentru a evita o declanşarea unei proceduri de infringement din partea CE, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

24418-0-51356-certificat_515b5b7c1a.jpg”Proiectul va fi trimis Parlamentului pentru a-l dezbate în procedură de urgenţă astfel încât legea să fie în vigoare pe 9 iulie, altfel riscăm o procedură de infringement”, a spus Suciu.

El a precizat că certificatul de performanţă energetică va fi obligatoriu pentru orice tranzacţie imobiliară, atât închiriere, cât şi vânzare. În plus, din 9 iulie 2015, autorităţile locale vor trebui să afişeze certificatul.

”Legea va intra în vigoare în termen de 60 zile de la publicarea în Monitorul Oficial pentru ca să fie timp de procurare. Eliberarea unui certificat costă între 250 lei şi 600 lei în funcţie de suprafaţa locuinţei. Până acum există 1.300 de evaluatori specializaţi”, a arătat Suciu.

 

Sursa

19 April 2012