ghid1.gif (733 bytes) infotitlu.gif (651 bytes)
  
Grupul german HVB tinteste pietele imobiliare est-europene

ADEVARUL -  20.05.2004

           Grupul german HVB vrea sa intre pe piata imobiliara est-europeana, propunandu-si sa atraga fonduri de 1 miliard de euro pentru cumpararea si administrarea de proprietati, informeaza Mediafax. Implicarea sa pe acest segment se va face prin divizia imobiliara a grupului bancar german si are la baza estimari potrivit carora piata imobiliara din Europa Centrala si de Est va atrage intrari de capital de 10 miliarde de euro in urmatorii 3 ani.

         "Reprezentarea pietelor imobiliare central si est-europene in portofoliile fondurilor importante este de numai 5 la suta. Expertii prevad majorarea acestei proportii la aproximativ 10 la suta in 2007", a precizat HVB. In prezent, divizia de imobiliare a grupului HVB detine cinci cladiri de birouri in capitala Praga si unul in Varsovia. Recent, aceasta a anuntat ca va cumpara un vestit centru comercial din Slovacia pentru care va plati peste 50 de milioane de euro.

         Decizia grupului german este argumentata de specialistii bancii prin faptul ca randamentele oferite de astfel de investitii in Europa Centrala si de Est sunt mai mari cu 2 puncte procentuale decat cele oferite de piata vestica. In plus, aderarea la UE a statelor din aceasta regiune permite valorificarea superioara a unor investitii facute anterior primirii in Uniune.

R.B.

 

20 mai 2004