Veşti proaste pentru turiştii care se află zilele acestea la Paris! Ei nu vor putea vizita muzeele din "Oraşul luminilor" din cauza grevei angajaţilor.

sursa:www.dreamdestinations.roAceştia sunt nemulţumiţi din cauza deciziei autorităţilor conform căreia pe posturile funcţionarilor care se pensionează se vor face angajări în proporţie de 50%, ceea ce înseamnă reducerea a mii de posturi din administraţie.

Conform www.luxist.com care citează Associated Press, miercuri au fost închise Centrul de Artă Modernă Pompidou şi Muzeul d'Orsay. De asemenea, celebrul Louvre nu a fost deschis decât parţial. Joi, Muzeul Louvre şi palatul Versailles nu şi-au deschis porţile pentru a primi turiştii care făcuseră coadă la intrare. Astăzi s-au alăturat protestului şi angajaţii Bibliotecii Naţionale Francois Mitterrand.

La ora actuală nu este cunoscut numărul exact al greviştilor. În ciuda fapului că angajaţii muzeelor ameninţă că acestea vor fi închise pe perioadă nelimitată, Ministerul Culturii francez a rămas ferm şi a precizat că Franţa nu poate face o excepţie în cazul lor.

 

Reducerile de personal sunt necesare, iar muzeele vor trebui să se descurce şi cu un număr mai mic de funcţionari.

4 December 2009