Tribunalul Bucureşti a respins cererea de intrare în insolvenţă a companiei Greenlake Development. Proiectul rezidenţial pe care aceasta îl dezvoltă, Green Lake, nu intră astfel în restructurare. Cel puţin nu încă, pentru că oficialii companiei au posibilitatea de a contesta decizia tribunalului în următoarea săptămână.

18868-green-lake.jpgIntrarea în insolvenţă este una dintre măsurile de precauţie folosite în vreme de criză. Aceasta poate fi folosită şi ca o modalitate de protejare a afacerii, de diminuare a costurilor. Cererea de intrare în insolvenţă nu anunţă neapărat un inevitabil faliment al afacerii. Există chiar cazuri în care tribunalele pot considera absolut nejustificată intrarea în insolvenţă. Oficialii Green Lake au preferat să nu comenteze această situaţie după anunţul Tribunalului Bucureşti.

"Tribunalul Bucureşti respinge cererea debitorului SC Greenlake Development SRL, executorie, cu recurs, în termen de 7 zile de la comunicare", se arată în anunţul publicat pe site-ul tribunalului.

Proiectul Green Lake, situat pe malul lacului Griviţa din zona Băneasa, ar trebui să aibă în total 620 de unităţi locative pe o suprafaţă construită de 120.000 mp. Construcţia primei faze a fost finalizată în 2009 şi are 39 de vile şi 118 apartamente. Dezvoltatorul este Quality Living Developers (QLD), companie care aparţine unui grup de oameni de afaceri din Grecia, prin intermediul Greenlake Development.


2 June 2011