Autorităţile elene scot la licitaţie un teren de circa 50 hectare, pe litoralul insulei Corfu. Fondul de privatizare din Grecia vrea să concesioneze acest teren pe o perioadă de 100 ani, acţiune în cadrului unui program de obţinere de fonduri prin vânzarea de active ale statului.

23755-corfu.jpgTerenul are aproximativ jumătate din suprafaţa parcului Herăstrău şi este amplasat în nord-estul insulei Corfu, ce se întinde pe circa 600 kilometri pătraţi. Autorităţile declară că terenul ar putea fi folosit pentru ridicarea unui complex rezidenţial, format din case de vacanţă şi facilităţi de relaxare, notează publicaţia Kathimerini, citată de Mediafax. Fondul de privatizare elen a anunţat că investitorii interesaţi pot depune oferte până la data de 10 aprilie.

Statul elen a pus în aplicare un program de privatizări şi concesiuni, prin care speră să obţină 50 miliarde euro, iar tranzacţiile imobiliare ar trebui să aducă jumătate din această sumă. Mai mult de atât, în următorii trei ani (până în 2015), Grecia trebuie să vândă active în valoare de 19 miliarde euro. 

CITEȘTE ȘI Roubini: Grecia va renunţa la moneda euro, în mai puţin de un an. Va urma Portugalia


7 March 2012