Cladirile contribuie cu 30%-40% la emisiile de carbon si necesita o cantitate aproximativ egala din productia de energie a unei tari pentru construirea lor

 Vom avea case mai bune cu oamenii care le locuiesc si cu mediul inconjurator pentru ca, de la 1 ianuarie 2010, intra in vigoare legea privind performanta energetica a cladirilor.

GoodHomes sprijina initiativa caselor verzi si va invita la Targului National Imobiliar, care se va desfasura intre 12 si 15 noiembrie la Palatul Parlamentului, sa vedeti un prototip de casa ecologica, care pe langa eficienta energetica mai are si multe alte avantaje, pe care le veti putea afla chiar de la cei care au inventat acest concept de casa.

 

O casa buna este o casa sustenabila

In standul GoodHomes se vor putea testa calitatile casei geodezice, o casa modulara, 100% verde care, datorita formei sale inedite, se mandreste si cu o acustica deosebita. Iar daca pana acum nu v-ati pus problema sa verificati acustica unei case, GoodHomes va invita sa participati la conferinta sustinuta de inventatorul casei geodezice, Florin Dobrescu, care va vorbi, joi 12 nov, ora 13.10 despre spatii de locuit sustenabile si despre importanta ambiantei sonore intr-o casa.

 





Decoratiuni din ceainice ruginite si periute de dinti expirate

Si pentru ca mai e ceva timp pana vom locui cu totii in case ecologice, GoodHomes promoveaza un stil de viata eco, prin pasi mici si verzi chiar in apartamente de bloc.

 

GoodHomes sustine proiectul creativ Junk Made, lansat de asociatia EcoAssist, si o are ca invitata pe Liana Buzea, presedinta asociatie EcoAssist, care va arata in cadrul conferintei cum putem realiza obiecte decorative, unele chiar functionale, din orice tip de material reciclabil ce poate fi considerat gunoi: ziare si reviste citite, rulmenti, banda de caseta, cutii de aluminiu, PET-uri, capace, dopuri de pluta, paie si pungi de plastic sau ambalaje de tip folie.

10 November 2009