O politică instabilă determină probleme la nivelul firmelor, care nu-şi pot planifica nimic. De aceea, mediul impredictibil din România nu poate reprezenta un context de creştere pentru investiţii, a declarat Ştefan Gheorghiu, director comercial Willbrook, dezvoltator al mai multor proiecte imobiliare pe piata locală, la The Money Channel.

15664-stefan_gheorghiu_94804500.jpgEl este pesimist în privinţa anului viitor, care, din punctual său de vedere, nu poate fi mai bun decât 2010.

"În momentul în care economia unei ţări, politica, nu este stabilă, nu-ţi poţi planifica nimic pentru viitor. Din punctul meu de vedere, toate speculaţiile că băncile vor scădea dobânzile sunt speculaţii, nimeni nu poate spune ce se va întâmpla în 2011. Dacă pe plan politic nu se întâmplă ceva real pozitv pentru a putea produce, să putem creşte încrederea consumatorilor, anul viitor va fi similar cu acesta. Poate fi influenţat de ce se întâmplă la nivel global. Există un singur lucru bun care s-ar putea întâmpla, dacă Guvernul ar scădea TVA la 5%, ar putea stimula piaţa imobiliară", a spus Gheorghiu.


Sursa

16 December 2010