Canary Wharf Group (CWG), companie condusa de romanul George Iacobescu, a mai facut un pas in consolidarea potentialului de dezvoltare a districtului finaniciar din estul Londrei, semnand pentru cumpararea, cu 138,8 milioane de dolari, a terenului invecinat Canary Wharf.

23042-george-iacobescu-pregateste-extinderea-celui-de.jpgAchizitia fostului santier naval Wood Wharf, aflat la est de Canary Wharf, va fi urmata de punerea la punct a unui ambitios plan care prevede dezvoltarea de noi cladiri de birouri, imobile cu apartamente si un hotel si extinderea, astfel, a celui de-al doilea ca marime district financiar al Londrei (Canary Wharf).

Proiectul de dezvoltare prevede construirea pe cele 6,6 ha a circa 3,3 mil. mp de birouri, 1.600 de locuinte si a unui hotel. "Pentru noi, Wood Wharf este interesant ne permite sa realizam aici o extensie cu utilizare mixta a districtului Canary Wharf, care asa cum arata acum este o dezvoltare pur comerciala. Acest lucru ne face sa mergem intr-o directie usor diferita", a declarat un purtator de cuvant al CWG. "Suntem tot mai implicati in dezvoltarea rezidentiala si vrem sa continuam in aceeasi directia in dezvoltarea Wood Wharf ", a precizat purtatorul de cuvant.

In uiltimii 24 de ani, districtul financiar Canary Wharf a devenit o alternativa la vechiul City londonez, atragand chiriasi importanti precum HSBC sau Citigroup. Canary Wharf este in prezent intins pe o suprafata de circa 40 ha si contine nu mai putin de 15 mil metri patrati de birouri si de retail.  In prezent, Canary Wharf este format din 24 de imobile de birouri, cinci mall-uri, un magazin universal, doua centre de conferinte, teatre, cinematografe, cluburi de intretinere si sport). Complexul imobiliar are in componenta sa primele trei dintre cele mai inalte blocuri zgarie-nori din Anglia, cum ar fi One Canada Square (244 de metri inaltime).

Detalii tranzactie

CWG a platit 52,4 milioane de lire sterline pentru o participatie de 50% in Wood Wharf detinuta de British Waterways si 38 milioane de euro pentru participatia de 25% a dezvoltatorul irlandez Ballymore.

CWG poate incepe deja constructia zonei rezidentiale, dar va astepta pana la pre-inchirerea a cel putin o treime din spatiile de birouri inainte sa porneasca dezvoltarea cladirilor de birouri, a declarat purtatorul de cuvant.

In septembrie, presedintele CWG, George Iacobescu, a declarat ca grupul intentioneaza sa dubleze dimensiunea Canary Wharf pana in 2021.

 

Sursa

19 January 2012