Compania de dezvoltare imobiliara Gea Prasa, controlata de doua familii de investitori spanioli, are nevoie de aproximativ 15 milioane de euro pentru finalizarea primei etape a ansamblului rezidential Laguna Residence, formata din 252 de apartamente aflate pe malul Lacului Tei din Bucuresti, a caror constructie prezinta o intarziere de circa sase luni.

Foto:zf.ro"Avem intarzieri din cauza problemelor pe care le-am avut cu subcontractorii si a crizei financiare care afecteaza pe toata lumea. In prezent mai avem nevoie de 15 milioane de euro pentru a finaliza proiectul si ne aflam in negocieri cu o banca pentru finantarea ultimei parti din constructie.

Pana acum am construit din fonduri proprii si din avansurile de la clienti. Am putea continua constructia si daca nu obtinem finantare de la banca", a declarat Rafael Ordas, directorul general al Gea Prasa in Romania.

Sunt cumparatori care cer avansul inapoi

"Avem precontracte pentru circa 100 de apartamente din proiect si, in afara de patru cazuri, cu restul cumparatorilor cred ca vom semna contracte aditionale pentru prelungirea termenului de livrare pana la sfarsitul lunii iunie. Celor care semneaza le-am oferit discount-uri, in functie de apartamentul cumparat, de 10% sau chiar mai mari. Din cate stiu, pana la maximum 20% din pretul apartamentelor, desi nu cred ca am oferit reduceri chiar atat de mari", spune Ordas.


Sursa

19 November 2009