Guvernul va adopta, în şedinţa de săptămâna viitoare, actul normativ care reglementează programul Prima Casă pentru 2010, a anunţat premierul Emil Boc la finalul şedinţei de Guvern.

sursa: www.mediafax.ro"În 2010, programul Prima Casă va fi orientat cu prioritate pentru construcţia de locuinţe de la zero, pentru construcţia de locuinţe noi. Vom realiza acest lucru prin două mecanisme pe care le vom impune în cadrul actului normativ: pe de-o parte, partajarea garanţiilor guvernamentale pentru case care sunt gata finalizate până la 1 ianuarie 2010, unde va fi un plafon mai mic de garanţii guvernamentale comparativ cu 2009, şi suplimentarea plafonului de garanţii cei care construiesc locuinţe de la zero", a anunţat Emil Boc.

Limita garanţiilor guvernamentale stabilită prin programul "Prima Casă" va fi menţinută la 60.000 euro pentru locuinţe deja finalizate, dar va fi majorată la 70.000-75.000 euro pentru case care urmează să fie construite, pentru imobile noi urmând să fie majorat şi plafonul total al garanţiilor.


 

10 February 2010