Firma de dezvoltare imobiliară Oasis Development, con­trolată de oamenii de afaceri sibieni Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner, a finalizat, alături de compania austriacă Real4You, o investiţie de 7 mil. euro într-o galerie comercială din Râ­m­nicu Vâlcea, cu o suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi.

17554-mall-408x225.jpgGaleria este situată în incinta magazinului Kaufland din oraş şi este închiriată către retaileri precum Altex, Deich­mann, Takko, DM Drogerie Markt şi Carmolimp.

Acesta este cel de-al treilea centru comercial sub brandul Fa­mily Center finalizat de către Oasis după proiectele din Boto­şani şi Giurgiu. Compania a mai realizat pe piaţa locală şi galerii comerciale sub conceptul Prima Shops în oraşele Re­ghin, Tecuci şi Făgăraş, precum şi mai mult de 50 de ma­ga­zine pentru reţelele Plus şi Kaufland.

În Vâlcea, principalul competitor pentru Family Center este mallul River Plaza, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 12.000 de metri pătraţi, pe care compania portugheză Sonae Sierra a plătit 42 mil. euro în urmă cu patru ani.

Oraşul, cu circa 100.000 de locuitori, este vizat şi de către com­pania belgiană BelRom, care intenţionează să dezvolte aici un parc comercial de mari dimensiuni, dar în momentul de faţă proiectul este în stand-by.

Pe de altă parte, Oasis are în construcţie un mall de 24.000 mp în Oradea, a cărui inau­gu­rare este programată pentru anul viitor, şi intenţionează să extindă conceptul Prima Shops şi în oraşele Aiud, Adjud, Alexandria, Sebeş şi Satu Mare, va­loa­rea cumulată a acestor investiţii fiind estimată la 80 mil. euro.

Piaţa centrelor comerciale dă uşoare semne de dezgheţ, pe măsură ce retailerii găsesc acum un moment bun să se ex­tin­dă deoarece pot negocia chirii mai mici, şi mi­zează pe creş­te­rea puterii de cumpărare pe termen mediu, în con­diţiile în care consultanţii se aşteptă la un avans de peste 60% al consumului.


Sursa

15 April 2011