Arad, locul în care dezvoltatorii s-au înghesuit să cumpere terenuri şi să construiască malluri aduce o premieră pe piaţa imobiliară. Doi dezvoltatori îşi vor uni mallurile printr-un pasaj suspendat.

16282-afi_palace_arad__59413700.jpgCompania AFI Europe, subsidiară a Africa Israel Investments, unul dintre cei mai importanţi investitori de pe piaţa imobiliară locală va porni anul acesta lucrările de construcţie a mallului din Arad, despărţit de cîţiva zeci de metri de competitorul Atrium Center, ianugurat anul trecut în martie şi vândut chiar înainte de deschidere.

Pentru că în această zonă mai mulţi investitori anunţaseră planuri de investiţii pentru dezvoltarea de centre comerciale, iar o parte şi-au îngheţat proiectele din cauza competitiţiei, cei de la AFI au decis să facă un partenetriat cu cei de la Atrium şi să realizeze împreună un pod care va lega cele două malluri.

"Ştiam cine sunt proprietarii şi de două-trei luni purtăm discuţii pentru un parteneriat. Am spus că din două centre comerciale, numai unul va cădea, iar aşa nu vom mai fi în competiţie", a declarat pentru Money.ro, Israel Visel, managerul AFI Palace Cotroceni.

Companiile vor realiza un mix de chiriaşi pentru a reuşi să atragă vizitatorii în ambele centre comerciale, iar lucrările vor demara odată ce va fi semnat contractul cu lanţul de hypermaketuri. "Dacă vrem sp ne completăm, nu să concurăm, trebuie să ne gândim cum să împingem vizitatorii dintr-un mall într-altul", a mai adăugat Visel.

Proiectul mallului a fost modificat, tocmai datorită concurenţei de pe piaţa din Arad. Astfel, pe o suprafaţă de 10.000 - 12.000 mp se va construit un magazin de tip DIY, un hypermarket va ocupa o suprafaţă de 10.000 - 14.000 mp, o galerie comercială. Cea de-a doua fază va include şi 10.000 mp de spaţii de birouri.

Investiţia în proiect se ridică la 35 de milioane de euro, iar dezvoltatorul speră ca acesta să fie finalizat la începutului anului viitor.

În ultimii ani, în Arad au fost anunţate cinci proiecte malluri pe o singură stradă, Calea Aurel Vlaicu: Galleria (GTC-Aura Investments), Atrium Center (Carpathian), West Gate (Atrium European Real Estate) şi Armonia (RED Management). În prezent doar două dintre aceste proiecte au fost finalizate: Armonia şi Atrium Center.


Sursa

2 February 2011