Fostul director operaţional al dezvoltatorului turc Anchor Grup, proprietarul mall-urilor Plaza România şi Bucureşti Mall, a devenit partener al companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker unde va coordona zona de retail.

16052-radu_tanasescu_01_0f98b077ba.jpgAnul trecut turcii de la Anchor au suferit o lovitură puternică la nivel de conducere, după ce patru oameni din consiliul director au părăsit compania. Preşedintele companiei, Tunc Capa a deschis valul de demisii, urmat de directorul executiv Ibrahim Paksoy, de directorul de investiţii Ali Capa şi ultimul plecat Radu Tănăsescu (foto), care a coordonat activitatea operaţională a grupului.

„Există numeroase centre comerciale care pot fi îmbunătăţite din punct de vedere al mixului de retaileri dar şi din punct de vedere al managementului. În plus, cred că se va dezvolta semnificativ segmentul de distressed assets, segment pe care este nevoie de expertiză", a declarat Radu Tănăsescu, noul managing partner al diviziei de retail din cadrul Coldwell.

Tănăsescu (33 de ani) a părasit echipa Anchor Grup în noiembrie anului trecut, implicându-se într-o serie de proiecte. Adiţional activităţii pe care o va desfăşura în cadrul Coldwell Banker, acesta va coordona şi proiectele în care s-a implicat deja din postura de consultant independent.

Managerul s-a alaturat echipei Anchor Grup în 1999, când compania deschidea primul centru comercial din România, Bucureşti Mall. A fost promovat în 2003 pe poziţia de leasing manager, iar în 2004 a preluat conducerea Bucureşti Mall. Începând cu 2006 a ocupat poziţia de Chief Operations Officer al companiei, fiind responsabil de administrarea şi închirierea spaţiilor din Bucureşti Mall şi Plaza România, de extinderea acestora dar şi de activităţile de investiţii ale Anchor Grup, supervizând astfel dezvoltarea şi închirierea MallDova din Chişinau.

„Venirea lui Radu Tănăsescu face parte din strategia companiei, care prevede dezvoltarea serviciilor de consultanţă imobiliară pe segmentul de retail", a comentat Valentin Ilie, CEO Coldwell Banker.


Sursa

18 January 2011