Cazinoul din Constanţa, mărul discordiei dintre Elena Udrea şi Radu Mazăre, a fost predat integral către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Urmează consolidarea şi restaurarea clădirii, iar după aceea clădirea se va transforma într-un punct de interes pentru locuitorii orașului. Acolo se vor putea ţine evenimente precum conferinţe, simpozioane sau reuniuni naţionale ori internaţionale.

Cazinoul din ConstanţaDupă o luptă de câteva luni între Udrea şi Mazăre, care nu voia să lase cazionul să iasă din custodia Primăriei Constanţa, au fost semnate documentele de preluare de către Ministerul Dezvoltării şi Turismului, care se angajează la lucrări de consolidare și restaurare. Aparent, Elena Udrea dorește să rezolve cât mai repede această problemă, căci au fost contractate deja servicii precum expertiza termică, expertiza energetică sau documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, documente care vor finalizate într-o lună de zile.

  • Urmează apoi să se afle starea tehnică a clădirii
  • Rezultatele expertizelor tehnice şi de audit energetic
  • Lucrările necesare şi costurile acestora

Abia apoi se vor aproba indicatorii tehnico–economici ai obiectivului de investiţie, urmând ca până la sfârşitul anului să fie demarate procedurile de achiziţie publică. Durata estimată a lucrărilor de execuţie este de 24 luni. Sumele necesare reabilitării vor fi alocate direct prin bugetul MDRT, iar după reabilitare, cazinoul va fi redat administraţiei constănţene pentru a fi gestionat de comunitate pentru comunitate şi redat circuitului turistic. Clădirea va putea găzdui evenimente de divertisment de interes pentru locuitorii Constanţei, conferinţe, simpozioane sau reuniuni naţionale şi internaţionale având potenţial de a deveni un obiectiv cultural major.

6 October 2011