Spitalul Judeţean Dâmboviţa, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" Sf. Gheorghe şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov vor primi noi sume de bani pentru reabilitare / modernizare.

sursa foto:http://www.emm.roPotrivit unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, această decizie vine ca urmare a faptului că, pentru Domeniul Major de Intervenţie 4.2 „Reabilitarea siturilor industriale poluate şi neutilizate şi pregătirea pentru noi activităţi", au fost depuse doar trei proiecte (în regiunea Vest şi în Regiunea Centru), cu o valoare solicitată a finanţării nerambursabile de 16,18 mil. euro.

Astfel, restul sumei alocate acestei componente a fost redistribuit către celelalte domenii de intervenţie pentru care există cereri de finanţare care depăşesc valoarea alocată respectivului tip de operaţiuni.

De aceşti bani va beneficia şi Domeniul Major de Intervenţie 5.3 „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică", iar operaţiunea de finanţare a Centrelor de Informare şi Promovare turistică va fi extinsă şi către unităţile administrativ teritoriale localizate în zonele cu o concentrare mare şi foarte mare de resurse turistice naturale şi antropice şi a staţiunilor turistice, cu excepţia unităţilor administrativ teritoriale din mediul rural.

În ceea ce priveşte Domeniul Major de Intervenţie (DMI) 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor", Comitetului de Monitorizare al Programului Operaţional Regional a decis eliminarea contribuţiei proprii a beneficiarilor la cheltuielile aferente cererilor de finanţare. În consecinţă, valoarea maximă a finanţării acordate va fi de 100% din cheltuielile eligibile ale proiectului, nu mai mult de 200.000 de euro. Decizia a fost luată în contextul procesului de simplificare a accesării fondurilor structurale şi a crizei economico-financiare. Tot ca modalitate de a ajuta microîntrepriderile în procesul de accesare a fondurilor europene, s-a luat decizia flexibilizării condiţiei de eligibilitate referitoare la profitul din exploatare prin acceptarea profitului înregistrat în ultimul an drept condiţie suficientă.

Implementarea Programului Operaţional Regional a fost dezbătută în cadrul Comitetului de Monitorizare al Programului, care a avut loc la Piatra Neamţ în perioada 19-20 mai.








21 May 2010