Fondul de Garantare a primit până la mijlocul lunii septembrie solicitări de garantare pentru "Prima Casă" în valoare de circa 125 milioane euro, din plafonul prevăzut de stat, de 1 miliard euro, şi estimează că are fonduri pentru încă zece luni.

"S-a zvonit că programul Prima Casă va fi oprit după alegerile prezidenţiale. Pot să vă asigur că mai avem bani pentru încă zece luni, dacă se continuă în ritmul de până acum", a afirmat Vasile Coman, director coordonator în cadrul Fondului de Garantare.

Până în prezent au fost analizate, soluţionate favorabil şi transmise băncilor decizii şi contracte de garantare pentru 1.950 de beneficiari, după primele două luni de la demararea programului, notează NewsIn. Totodată, 656 de dosare se află la Fond în fază de procesare.

Pe de altă parte, FNGCIMM a returnat băncilor 314 dosare incomplete sau care conţineau erori. Din dosarele restituite băncilor, Fondul a primit înapoi, cu completări, 107 dosare.

În acelaşi timp, ponderea dosarelor respinse în primă fază era de 15-16%, însă după întâlnirea pe care Fondul a avut-o recent cu bancherii, ponderea dosarelor incomplete restituite a scăzut la 2-3%, nivel pe care reprezentanţii FNGCIMM în consideră rezonabil.

 

7 November 2009