Compania FM Logistic România a deschis o nouă platformă logistică la Petreşti, investiţia ridicându-se la 15 milioane de euro, a declarat directorul general al firmei, Cătălin Olteanu.

18157-depozit_04a44256ad.jpg'Platforma logistică din Petreşti are o suprafaţă de 18.000 metri pătraţi, iar investiţia se ridică la 15 milioane euro', a afirmat Cătălin Olteanu.

Platforma va fi extinsă la o capacitate maximă de 120.000 metri pătraţi, potrivit reprezentanţilor companiei. Retailerul Cora este primul partener al depozitului de la Petreşti, FM Logistic colaborând cu retailerul francez pentru prima dată în urmă cu cinci ani.

Compania franceză FM Logistic estimează o creştere cu 10% a cifrei de afaceri în 2011, în urma deschiderii platformei de la Petreşti, după ce a finalizat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 20 milioane euro.

'Cifra de afaceri de la finalul anului 2010 a fost de 20 milioane euro. Am realizat un buget de stabilizare. Estimăm că în anul 2010 vom avea o creştere cu 10% a cifrei de afaceri şi că în următorii doi - trei ani vom ajunge la 28 milioane euro', a precizat directorul general al FM Logistic România.

Compania deţine în România trei platforme logistice, pentru mărfuri alimentare şi nealimentare, la Dudeştii Noi, Cheajna şi Petreşti şi două hub-uri de distribuţie, la Cluj şi Bacău. Suprafaţa totală este de 77.000 metri pătraţi.

'Este posibil ca în următoare perioadă să ne extindem şi pe segmentul farma şi automotive', a afirmat reprezentantul companiei.

Ca pondere în cifra de afaceri depozitarea şi activitatea de manipulare reprezintă 57% din veniturile obţinute de companie, activitatea de transport intern - 40%, iar cea de co-packing - 3%.

FM Logistic este prezentă pe piaţa românească din 2003 şi oferă servicii de logistică unor companii precum Cora, L'Oreal, Yves Rocher, Nestle, P&G.


Sursa

12 May 2011