Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat că va scoate săptămâna viitoare la licitaţie două terenuri şi clădirile aferente ce aparţin Uzinei Mecanice Bucureşti (UMB), filială a Companiei Naţionale Romarm - cel mai important furnizor local de tehnică de apărare.

25659-tanc_b3d143e095.jpgCele două terenuri au o suprafaţă de peste un hectar şi au ca preţ total de pornire 2,63 mil. euro, fără TVA, ceea ce înseamnă că preţul pe metru pătrat este de circa 228 euro. Licitaţia va fi organizată în data de 27 iulie. Loturile sunt parte a platformei Uzina Mecanică Bucureşti de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Bucureşti, în apropiere de fosta uzină 23 August.

„Nu poate fi vorba decât despre datorii.  Atunci când ANAF scoate la licitaţie bunuri de obicei e vorba despre executarea unor datorii. UMB are clădiri utilate care nu sunt folosite în procesul de producţie, pentru că nu sunt comenzi“, a declarat pentru Capital Nicolae Iancu, directorul de marketing al Romarm, companie de stat controlată de Ministerul Economiei.

UMB trece printr-o perioadă proastă, după ce anul trecut a consemnat pierderi de 1,35 mil. euro şi datorii totale de 6,23 mil. euro. Cifra de afaceri a companiei în 2011 a fost de 2,77 mil. euro, conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.

Platforma industrială din Sectorul 3 al Capitalei are o suprafaţă totală de circa 20 de hectare. UMB este cunoscută în special pentru producţia de tancuri, cel mai nou tanc al Armatei Române, TR 85 M1 fiind realizat la UMB.

Romarm, sub tutela căreia funcţionează Uzina Mecanică Bucureşti, a anunţat luna trecută că se află în negocieri cu statul columbian pentru încheierea unui contract în valoare de 1 mld. dolari, cel mai mare contract încheiat de industria de apărare din România. Compania de stat a încheiat anul trecut cu afaceri de 23 mil. euro şi un profit de puţin peste 70.000 de euro, conform datelor Ministerului Finanţelor Publice.

 

Sursa

17 July 2012