Compania Bogaris din Spania, cu activităţi în domeniul agriculturii, imobiliar şi energie, a vândut cu două milioane de euro terenul agricol de 2.500 de hectare pe care îl deţinea în localitatea Corbii Mari, în apropiere de autostrada Bucureşti-Piteşti, unui investitor spaniol.

sursa foto:teren agricol"Divizia Agroindustrial se va concentra doar pe producţia de ulei de măsline - decizie strategică la nivelul grupului Bogaris - prin urmare entitatea a vândut cele 2.500 de hectare de teren pe care le deţinea în România, deoarece nu există o climă propice pentru noua linie de business", se arată într-un comunicat al companiei în care nu se menţionează suma pentru care a fost vândut terenul şi nici cumpărătorul.

Surse din piaţa imobiliară, citate de Mediafax, au declarat că spaniolii au vândut terenul tot unei companii din Spania pentru două milioane de euro. Terenul a fost achiziţionat în 2007, până la vânzare acesta fiind cultivat, potrivit declaraţiilor anterioare ale reprezentanţilor Bogaris, cu grâu şi floarea soarelui. Astfel, Bogaris mai este prezentă pe piaţa locală doar cu două divizii - energie şi real estate.

 


Sursa

9 July 2010