Costel şi Ionuţ Căşuneanu, fiii „regelui asfaltului“ Costel Căşuneanu, alături de investitorul belgian Yves Weerts se pregătesc de construcţia unui nou turn de birouri, înalt de aproape 100 metri, în buricul Capitalei.

28960-untitled-2.jpgImobilul de 17 de etaje se va înălţa pe un teren în suprafaţă de 2.500 metri pătraţi, localizat pe Bulevardul Corneliu Coposu nr. 6-8, pe care a funcţionat un loc de joacă pentru copii. Terenul este proprietate privată şi a fost concesionat primăriei de către proprietar. Pe siteul de prezentare al proiectului se specifică faptul că autorizaţiile de construcţiei au fost primite încă din 2011 şi că imobilul va fi livrat pe piaţă în ultimul trimestru al acestui an. Termenul este însă nerealist, în condiţiile în care lucrările la SkyTower, o clădire etalon în privinţa vitezei de execuţie, a fost finalizată într-un an şi jumătate.

Dezvoltarea Unirii View se va realiza prin intermediul companiei C & I  Building, controlată de investitori belgieni (75%) – prin intermediul Tuilia Invest, de Ionuţ Căşuneanu (12,5%) şi Costel Căşuneanu (12,5%), conform datelor înregistrate la Registrul Comerţului. Compania, îngregistrată la Oituz în 2008, figura la sfârşitul lui 2011 cu datorii totale de circa 3,5 mil. euro, potrvit Ministerului Finanţelor Publice. Biroul de arhitectură care s-a ocupat de realizarea conceptului este DMA Architecture & Interior Design. Partea de închirieri va fi asigurată de compania de consultanţă The Advisers/Knight Frank, condusă de Horaţiu Florescu – cel mai experimentat broker pe sectorul birourilor din piaţă.

C & I  Building a primit un aviz pentru devierea reţelelor de utilităţi din subteran, lucrare care s-a terminat în urmă cu aproximativ o lună. Acum terenul a fost împrejmuit de panouri de protecţie şi a început construcţia clădirii propriu-zise, potrivit B365.ro.

Clădirea Unirii View va avea o înălţime de 96 de metri şi se va situa pe locul trei în topul celor mai înalte clădiri din România, după SkyTower şi Tower Center International. Imobilul va dispune de o suprafaţă construită de 31.536 de metri pătraţi  şi o suprafaţă închiriabilă de 18.720 mp. Fiecare etaj va putea fi împărţit între trei chiriaşi. Distanţa dintre faţadă şi centrul clădirii va fi de 12 metri. La parterul clădirii sunt rezervaţi 250 de metri pătraţi pentru facilităţi de retail. Unirii View va dispune de şase lifturi, la care se adaugă unul de serviciu şi două pentru parcarea subterană de patru etaje, unde se vor putea parca 168 de maşini.

Antreprenorul belgian Yves Weerts a fost proprietarul celui mai mare operator logistic din ţările Benelux, Weerts Transports & Logistics. Divizia imobiliară şi cea de transport au fost vândute în 2008, Yves Weerts rămânând doar cu divizia de furnizare de servicii.

Investitorul este prezent pe piaţa imobiliară românească din 2007. El a cumpărat nouă hectare de teren lângă Deva pe care a construit un centru de depozitare şi spaţii de birouri la cererea retailerului francez Carrefour. Pe acelaşi teren se construieşte un alt spaţiu logistic, în suprafaţă de 5.000 mp, pentru HAVI Logistics, furnizor al McDonald`s.

 

Sursa

10 January 2013