Compania Velux va lansa, în această lună, pe piaţa din România, prima fereastră de mansardă din lume cu motor solar.

17397-e3dd7c051e87f0ce573e29275f05fa56_cbd2527239.jpgProdusele vor ajunge în magazinele din ţara noastră la mijlocul lunii aprilie şi, datorită unui mecanism nou de funcţionare, ele nu vor consuma energie electrică, spun reprezentanţii companiei.

Mecanismul de funcţionare a ferestrelor de mansardă Velux cu motor solar poate fi adaptat şi ferestrelor care nu au încă acest sistem.

Energia captată prin celulă se stochează în permanenţă în baterie, iar când butonul telecomenzii este acţionat, impulsul se transmite motorului solar care preia energia de la baterie şi deschide fereastra. Astfel, chiar şi în zilele cele mai întunecate, fereastra se poate deschide.

În cazul în care plouă şi fereastra a fost uitată deschisă, un senzor special o va închide automat după căderea primilor stropi de ploaie. Acţionarea ferestrei se face printr-o telecomandă cu ajutorul căreia pot fi programate orele de deschidere sau închidere, deschiderea ferestrelor pe rând sau simultană, se mai arată în comunicatul companiei.


Sursa

6 April 2011