Unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare începute acum patru ani lasă fără case sute de păgubiţi. Patronii dau bir cu fugiţii.

Compania Euro Habitat SRL, finanţatoarea proiectului Planorama, e în prag de faliment.

Mai mulţi clienţi păgubiţi, care au achitat chiar şi integral apartamentele lansate în 2005, cer în instanţă intrarea în insolvenţă a firmei.

Termenele au fost amânate până acum din motive de neprezentare a unei părţi sau lipsa apărătorului şi sunt programate în fiecare săptămână, până la mijlocul lui decembrie.

Surse din interiorul firmei spun însă că, între timp, directorul general al companiei, Yaron Bone, încearcă să înstrăineze activele societăţii şi să se facă nevăzut cu banii care mai pot fi obţinuţi.

La începutul acestei săptămâni, el a vândut la preţ de dumping două dintre cele patru blocuri - este vorba despre cele aflate în stadiu incipient de construcţie.

Asta după ce, în luna martie, a încheiat un contract prin care Euro Habitat cedează toate drepturile şi obligaţiile către firma Rei Capital Real Estate SRL, în schimbul a 300 de lei. Administratorul acestei societăţi este însă nimeni altul decât Yaron Bone.



Sursa

29 October 2009