Peste 7 milioane de euro din datoriile Locic Imobiliare sunt către creditorii garantaţi Alpha Bank, BRD şi Banca Firenze.

16222-locic_business_center.jpgCea mai mare parte a creanţelor firmei Locic Imobiliare, mai precis peste 80% din total, sunt datorii către creditori garantaţi. Tradus, asta înseamnă creditori asiguraţi, mai greu de păcălit în comparaţie cu ceilalţi creditori, care au dat banii sau au prestat servicii pe „ochi frumoşi".

În cifre aproximative, conform tabelului preliminar al obligaţiilor firmei, Alpha Bank are de încasat circa 16,5 milioane de lei, BRD 12 milioane de lei iar banca CR Firenze Romania 2,5 milioane de lei.

Către stat, firma are de dat pe impozite şi amenzi în jur de 850.000 de lei. Peste 15% din totalul datoriilor sunt către prestatori de servicii şi alte credite bancare negarantate.

Dintre cei circa 20 de creditori de la acest capitol amintim SC Invest Prod, care are de luat de la Locic peste 1,3 milioane lei, Powertek Investments cu aproximativ 750 mii de lei de recuperat şi Ţiriac Leasing IFN cu aproape 700.000 de lei de recuperat. Tot cu sume mari de recuperat dar negarantate mai pot fi amintite „Imobiliar COM 2000" cu circa 570 de mii de lei sau Space Communication cu aproape 500.000 de lei creanţe de recuperat.

În urmă cu un an, firma avea active imobilizate în valoare contabilă de peste 45 de milioane lei iar activele circulante erau de circa 20 milioane de lei.

Nici Locic Media nu mai respiră

Despre cealaltă firmă a lui Marius Locic care s-a luptat cu insolvenţa, Locic Media, sunt şi mai puţine de spus. Firma a fost radiată ca urmare a faptului că lichidatorul judiciar nu a găsit nici măcar bunurile a căror vânzare să acopere cheltuielile cu insolvenţa. Nici din partea creditorilor nu a venit o ofertă în sensul de a susţine cheltuielile administrative. Astfel că judecătorul sindic a dispus radierea Locic Media din registrul comerţului încă din noiembrie.


Sursa

29 January 2011