Ministerul Transporturilor a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național "Autostrada de centură București, sector Centura Nord km 0+000 - km 52+770".

43032-exproprieri.jpgPotrivit proiectului de act normativ, valoarea despăgubirilor este estimată la aproape 30 de milioane de lei și vizează peste 1.500 de imobile situate pe raza localităților Afumați, Corbeanca, Dragomirești Vale și Glina, din județul Ilfov și Joița, din județul Giurgiu.
Pentru cele 1.514 de imobile vizate de proiectul de HG, care reprezintă o suprafață totală de 1.569.021 mp, autoritățile estimează că vor plăti 29.754.000 de lei.
Lista proprietarilor de imobile proprietate privată supuse exproprierii, situate pe raza localităților Afumați, Corbeanca, Dragomirești Vale și Glina, din județul Ilfov și Joița, din județul Giurgiu și sumele individuale estimate de către expropriator sunt disponibile aici.
Cea mai mare sumă va fi plătită firmei VABELD-ROM SRL – aproape 1,3 milioane de lei pentru un teren intravilan cu suprafața de 23.396 de mp, situat în comuna Dragomirești-Vale din județul Ilfov.