P3, unul dintre cei mai mari investitori specializați, dezvoltatori și manageri de proprietăți europene de logistică, a demarat construcția unui nou depozit în parcul . Unitatea de 40.000 m2 este cel de-al doilea și cel mai mare depozit dezvoltat în parc. Mai mult de o treime (15.000 m2) este spațiu build-to-suit (BTS) realizat pentru compania de distribuție franceză FM Logistic, în urma unei tranzacții intermediate de CBRE. Spațiul rămas liber va fi disponibil spre închiriere.

40645-building_1_p3_prague_d11.jpgCreșterea accelerată a P3 Prague D11 completează portofoliul de parcuri P3 din Republica Cehă, poziționate strategic în jurul capitalei țării, care include parcurile P3 Prague D8, P3 Prague D1 și P3 Prague Horní Počernice, dar și intensifică sinergiile lor reciproce.

FM Logistic este un lider internațional în furnizarea de servicii logistice și de transport, cu un portofoliu de clienți care include lanțuri de retail, producătorii de alimente, producătorii de produse de uz casnic și îngrijire personală, producatori de produse cosmetice, companii farmaceutice și alți producători.

"FM Logistic este un client important", spune Tomáš Micek, Country Head P3 Republica Cehă, adăugând, "cu această expansiune FM Logistic aproape își triplează suprafața totală a spațiului pe care îl utilizează în depozitele P3 din Cehia. Lucrăm îndeaproape cu clienții noștri pentru a înțelege nevoile afacerilor lor și, la fel ca în cazul FM Logistic, acest lucru duce adesea la o nouă oportunitate BTS. "

Peter Bečár, Managing Director P3 declară: "Cu FM Logistic lucrăm, de asemenea, în Polonia și în România. Parcul P3 Prague D11 este cea de-a șasea locație a FM Logistic în parcurile P3 din aceste trei țări. Parteneriatul nostru arată că suntem capabili de a satisface nevoile clienților noștri prin locații în toată Europa."

"Partneriatul cu P3 implică mai multe țări europene", spune Štěpán Ladányi, Comercial Director FM Logistic CZ & SK. "Datorită locației optime și a capacității P3 de a oferi un depozit personalizat în funcție de nevoile și cerințele noastre specifice, vom putea servi clienții noștri din întreaga Republica Cehă mult mai eficient din momentul în care ne vom muta în această nouă clădire, în luna ianuarie a anului viitor. Posibilitatea de extindere ulterioară a acestui depozit este, de asemenea, foarte importantă pentru noi.".

"În baza cerințelor FM Logistic, CBRE a realizat o prezentare generală a locațiilor adecvate din zona de est a orașului Praga. Cea mai bună compatibilitate cu cerințele clientului a fost propunerea P3 de construire a unui nou depozit în parcul P3 Prague D11", explică Lukáš Saling , Associate Director al departamentului de industrial & logistică CBRE, care a intermediat tranzacția. El a adaugat, "cererea pentru proprietăți industriale moderne în apropiere de Praga – care este cea mai solicitată zonă din țară – se află în continuă creștere.".

Noua construcție pentru FM Logistic va include spații de birouri și o zonă cu temperatură controlată, care va fi utilizată pentru depozitarea produselor alimentare. P3 a realizat un design unic, care dispune de un panou adițional pe fațadă pentru a asigura un nivel suplimentar de izolare termică, reducând astfel costurile de încălzire. Noua clădire are o înălțime de 12,2 m, ceea ce crește cu până la 20% capacitatea sa de depozitare comparativ cu standardul industriei și oferă o economie de până la 25% din costurile de închiriere.

Spațiul rămas liber este disponibil spre închiriere în unități mici (începând de la 2.000 m2), care pot oferi o „casă” ideală pentru extinderea unor start-up-uri, pentru companii noi, precum și pentru alți potențiali clienți.

Se remarcă o ascensiune a cererii pentru facilități logistice în zona parcului P3 Prague D11. P3 a observat un interes puternic din partea clienților pentru spații logistice disponibile în  prima clădire dezvoltată din parc, un depozit de 21.047 m2, care a fost finalizat luna trecută (iunie 2016) și din care aproximativ jumătate este ocupat de Exiteria.

În plus, la începutul acestui an, P3 a cumpărat noi terenuri în jurul parcului și dispune de spațiu pentru construirea de unități BTS care pot varia de la 3.000 m2 la 20.000 m2 pentru clienți din logistică, industria ușoară și alte sectoare industriale. Odată finalizat, parcul va avea o suprafață totală închiriabilă de peste 155.000 m2 – aproximativ o treime va fi construită până la sfârșitul anului 2016.

În prezent, P3 construiește peste 90.000 m2 de spații industriale în Republica Cehă. În plus, compania plănuiește noi facilități în orașele Olomouc și Prisovice și a obținut, de asemenea, autorizație de construire pentru două depozite suplimentare la Mladá Boleslav.

P3 se extinde în egală măsură și în alte țări europene, având în prezent în construcție 12 depozite, cu o suprafață totală de aproape 250.000 m². Pe lângă programul de dezvoltare din Republica Cehă, P3 lucrează la proiecte în Polonia, Slovacia și România. De asemenea, este în creștere în Europa de Vest. În ianuarie, compania a cumpărat teren în apropiere de München, unde va construi parcul P3 Gottfrieding de 55.000 m² și a finalizat la sfârșitul lunii aprilie un depozit pentru PSA Peugeot Citroën la P3 Niedersachsenpark, în Germania de nord-vest. În plus, compania este pe cale să demareze construcția primului proiect nou dezvoltat în Franța.

P3 Prague D11 este situat în apropierea capitalei cehe, la doar 8 km de zona comercială Centrum Černý Most. Parcul dispune de conexiuni excelente de transport, datorită vecinității cu autostrăzile D11 și D10, principalele rute care leagă Praga cu partea de est a Republicii Cehe și cu sud-vestul Poloniei. La doar 300 m se află o gară datorită căreia parcul este una dintre puținele facilități din zonă conectate la rețeaua feroviară. În plus, în viitorul apropiat parcul va fi deservit de o rută de transport public.

27 July 2016