Numarul de licitatii creste rapid, in conditiile in care piata imobiliara este blocata, iar imobilele se vand greu De la a treia licitatie executorul poate accepta cea mai buna oferta, indiferent de cat de mic este pretul oferit Banca poate executa si alte bunuri ale datornicului daca nu isi recupereaza banii doar prin valorificarea garantiilor.

sursa:zf.roBancile care publica anunturile cu executari silite pe site-urile proprii au programat pana la jumatatea lui aprilie circa 300 de licitatii, numarul acestora fiind in crestere de la o luna la alta in conditiile in care multe dintre proprietati sunt la a doua sau chiar a treia tentativa de vanzare pentru ca se gasesc foarte greu cumparatori.

"Sunt si executari noi, dar sunt si foarte multe anunturi de vanzare care vin din urma. Piata imobiliara ramane practic blocata si toata lumea asteapta ca preturile sa mai scada", spune executorul judecatoresc Pavel Mocanu. Numarul executarilor silite a crescut intr-atat incat se ajunge ca intr-o singura zi sa aiba loc si peste 20 de licitatii in cadrul aceleiasi banci. Pe 11 martie, de exemplu, BCR a pus in vanzare 27 de proprietati, dintre care 21 de imobile si terenuri doar in judetul Bistrita-Nasaud.

Aproape un sfert din cele circa 80 de bunuri executate silit de BCR si care urmeaza sa fie vandute in urmatoarea luna sunt proprietati aflate in Bistrita-Nasaud. Un numar mare de licitatii sunt organizate si in judetele Maramures, Suceava sau Hunedoara. Acestea sunt zonele cu cele mai mari restante la credite, ponderea restantelor in total imprumuturi ajungand pana la 8,4% in Bistrita, fata de o medie de 4,3% la nivel national, potrivit datelor BNR.




Sursa

16 March 2010