Cartierul Militari nu agreeaza imobile de clasa B Doar 61% din cladirile de calitate din Baneasa si Pipera si-au gasit chiriasi 63% din stocul total de spatii de office se afla in zona de centru-nord a Bucurestiului Estul nu a reusit sa se recomande ca o zona de afaceri.

sursa:financiarul.comCladirile de birouri din nordul si estul Bucurestiului au in prezent cel mai mic grad de ocupare, doar 64%, respectiv 51% din spatiile existente fiind inchirate de companii, se arata intr-o analiza realizata de firma RealTime din Bucuresti.

Distri­bu­tia pe tipuri efectuata de aceeasi firma ne arata ca 61% din cladirile de clasa A din zona de nord, care cuprinde perime­trul format de cartierele Pipera, Baneasa, de-a lungul DN1 si Dimitrie Pompeiu sunt in prezent ocupate. Situatia este ceva mai buna la capitolul cladiri de clasa B, unde rata de ocupare este in prezent de 75%.

In zona de est a orasului, unde cea mai mare cladire finalizata este RAMS Business Park (11.800 mp) - urmata de Belvedere BC (4.000 mp) - rata de ocupare reprezinta un procent de 58% in cazul imobilelor de clasa A si 52% la cladirile de clasa B. Totusi, din cauza ponderii reduse a estului in totalul suprafetelor inchi­riabile din Bucuresti, de numai 1,4%, acea­sta zona este putin relevanta pentru mer­sul pietei de profil. Nu acelasi lucru se poate spune despre zona de nord a Capi­talei, care detine o cota de 42% din totalul suprafetelor inchi­ria­bile.

Acest aspect se ex­plica prin faptul ca, gratie disponi­bili­tatii suprafetelor mari de teren, zona de nord a permis dezvol­tarea de parcuri de afa­ceri de mari dimen­siuni, ajun­gand chiar la 100.000 mp inchiriabili. Succe­sele inregistrate de centrele de afaceri din zona de nord in perioada 2006-2007 au fost premisele pentru cresterea intere­sului pen­tru mai multi dezvoltatori de cladiri de birouri. Astfel, in 2009 si 2010 aici s-au mai livrat peste 260.000 mp de spatii inchiriabile in cladiri de birouri.




Sursa

10 March 2010