Constructorii din Transilvania se intalnesc saptamana aceasta la Brasov in cadrul celor doua evenimente care debuteaza pe 22 aprilie la Sala Sporturilor: Forumul Regional in Constructii Construct Week Brasov 2010 si cea de-a IX-a editie a Expozitiei Nationale de Constructii si Instalatii CAMEX la Brasov.

Timp de patru zile, intre 22 si 25 aprilie, specialistii in constructii sunt asteptati la Brasov pentru o intalnire dedicata industriei constructiilor din zona Transilvaniei. Incertitudinea din piata si lipsa unor repere concrete au condus la o crestere a numarului de vizitatori profesionisti in 2010. La prima expozitie CAMEX din acest an, care a avut loc la Iasi in luna martie, peste 70% dintre vizitatori au fost specialisti in constructii.
CAMEX isi continua astfel misiunea de barometru al industriei, oferind specialistilor cadrul optim pentru actualizarea informatiilor. „Mai mult decat oricand, in contextul economic actual, expozitiile isi consolideaza rolul de a fi singurul mijloc de a pune fata in fata consumatorii si vanzatorii, indiferent de profilul lor, precum si rolul de a scoate in evidenta potentialii investitori, tot mai greu de identificat in piata”, sustine Directorul General Abplus Events, Florin Mindirigiu, intr-un interviu recent acordat revistei 100% Construct.

Directorii si reprezentantii companiilor expozante in cadrul Expozitiei Nationale de Constructii si Instalatii CAMEX vor prezenta brasovenilor sisteme profesionale pentru constructii si produse noi grupate in oferte special dedicate expozitiei. Revirimentul mediului de afaceri si deschiderea unor noi oportunitati de colaborare in zona Brasovului sunt principalele asteptari ale managerilor prezenti la CAMEX. Mai multe detalii despre expozitia de la Brasov si lista participantilor puteti afla pe www.camex.ro.

Conferintele regionale de specialitate Construct Week, care la Iasi au reunit peste 500 de participanti, continua la Brasov, pe 22 si 23 aprilie. Cateva dintre temele de discutie propuse pentru prima zi a Forumului sunt: efectele incalzirii globale asupra instalatiilor de alimentare cu apa urbane; cele mai noi solutii de ventilare, eficiente energetic pentru asigurarea calitatii aerului in mediul construit; sisteme moderne de incalzire/racire prin radiatie de joasa temperatura utilizand energie regenerabila; structura in consola la o casa de locuit; realizarea incintelor verticale uscate in mediul urban; ce sunt analizele push-over pentru structurile inalte; un studiu de caz privind reabilitarea termica si modernizarea energetica a unei cladiri cu destinatia pensiune de locuit din Municipiul Brasov.

Dezbaterile programate pentru a doua zi a Forumului sunt la fel de atractive si vor fi axate pe urmatoarele domenii: reabilitare termica si eficenta energetica, arhitectura si dezvoltare urbana. Cei interesati de tematica propusa pot afla: cum arata traseele de promenada turistico-culturale Ringul Cetatii, aspecte legate de spatiile publice din zona istorica a oraselor; care este rolul inspectiei tehnice in conservarea patrimoniului construit/imobiliar in judetul Brasov; informatii noi privind legislatia din constructii si urbanism, cele mai performante sisteme de termoizolare, totul despre acoperisuri - tehnologie si functionalitate; cum poate un acoperis sa devina cea de-a cincea fatada; fatade si invelitori pentru casele ecologice; studii de caz: reabilitare sit istoric Str. Castelului - fortificatii; patrimoniu protejat si reabilitarea termica.

In paralel cu prezentarile de specialitate in cadrul Forumului vor avea loc si prezentari ale companiilor din domeniile vizate de conferintele Construct Week, prezentari sustinute de: Laurentiu IRIMIA, Director KELLER GEOTEHNICA; George CORBESCU, Project Manager GEOBRUGG; Mircea TESCARU, Regional Manager DEKO Professional Services; Mihaela SIMION, Business Development Director Fabryo Corporation; Sorin CRISTEA, Director Vanzari ARCON; Ovidiu POPA, Consultant tehnic, ALUKÖNIGSTAHL si Gabriel TATARU, Project Coordinator/SAINT-GOBAIN GLASS ROMANIA.

Conferintele Construct Week reunesc specialisti din domeniul constructiilor, reprezentanti ai asociatiilor de profil si patronatelor din Romania, personalitati provenind din mediul universitar si academic, arhitecti si edili ai administratiilor publice locale si judetene. Vor prezida cele 4 conferinte de specialitate de la Brasov: Prof. Univ. Dr. Ing. Stan FOTA, CHAIRMAN al Conferintei de instalatii, sisteme de incalzire, ventilatii si aer conditionat; Prof. Univ. Dr. Ing. Nicolae BOTU, CHAIRMAN al Conferintei dedicate studiului terenurilor, infrastructurii, tehnicii structurilor si inchiderilor; Claudiu GEORGESCU, CHAIRMAN al Conferintei de acoperisuri, izolatii, fatade, pardoseli si eficienta energetica si Arh. Nicolae TARIC, CHAIRMAN al Conferintei de arhitectura si dezvoltare urbana.

Programul complet al Forumului de la Brasov, lista speakerilor si invitatilor, precum si alte informatii despre eveniment le gasiti pe www.constructweek-brasov.ro.

21 April 2010