Europa Centrala si de Est (CEE) a atras un volum de 1,5 miliarde EUR de investitii imobiliare in trimestrul al treilea (Q3) din acest an, inregistrand cea mai mare crestere din Europa in aceasta perioada, anunta CB Richard Ellis. Fata de trimestrul al doilea (Q2) al acestui an cresterea este de aproximativ 60%, iar fata de Q3 2009, cresterea este de 119%.

14171-cbre.jpgMotorul acestei dezvoltari il consitutie cresterea increderii in piata poloneza, Polonia reprezentand mai mult de jumatate din totalul volumului de investitii din CEE, cu 826 milioane de EUR. Aceasta suma reprezinta cea mai inalta valoare trimestriala pentru Polonia din Q3 2007 pana in prezent.

Jonatahan Hull, Head of EMEA Capital Markets, CBRE a declarat: „Am anticipat revenirea puternica a pietei poloneze din acest an. Polonia a fost singura tara europeana care a reusit sa evite recesiunea, iar la inceputul anului preturile nu reflectau faptul ca Polonia este in prezent o piata principala pentru multi investitori

Activitatea Investitionala Imobiliara din Europa

14174-tabel-comunicat.jpg

* Include Austria, Grecia, Irlana si Elvetia

Per total, la nivel european, volumul investitional din Q3 2010 a ajuns la 23,1 miliarde de EUR, o usoara scadere fata de 24,6 miliarde EUR din trimestrul anterior al acestui an.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, cele 23 de miliarde reprezinta o crestere de 24%. Analistii CBRE atrag atentia asupra cresterii rapide a pretului proprietatiilor “prime” la nivel european, considerand ca aceasta este vazuta de investitori ca nesustenabila.

Activitatea Comerciala Imobiliara Investitionala din Europa

14173-grafic-comunicat.jpg

Sursa: CB Richard Ellis

Despre CB Richard Ellis

CB Richard Ellis Group, Inc. (NYSE:CBG), o companie listata la S&P 500, cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare firma de servicii comerciale imobiliare din lume (raportat la incasarile din 2009). Compania are aproximativ 30.000 de angajati (excluzand afiliatii) si deserveste proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din intreaga lume (excluzand afiliatii). CB Richard Ellis ofera consultanta strategica si executorie pentru vanzarea sau inchirierea proprietatilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietatilir si altor facilitati, consultanta in materie de credite ipotecare, estimare si evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investitiei, precum si cercetare si consultanta. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.cbre.com .


7 October 2010