Eurometropola, una dintre agenţiile imobiliare cunoscute ale perioadei de boom imobiliar a intrat în faliment. Firma a lăsat în urmă datorii neplătite către firme de leasing, administraţiile financiare dar şi către presă.

17102-agentii_imobiliare.jpgFirma Eurometropola a fost, până de curând, nu doar agenţie imobiliară ci şi consultant pe acest sector. În lunile din urmă însă, la cererea Ţiriac Leasing şi a Premium Leasing, firma a intrat în insolvenţă. Starea de insolvenţă nu a fost contestată de firma datornică. Tribunalul a hotărât de curând intrarea în faliment simplificat, urmând dizolvarea.

Datorii

Firma are de plătit aproape 1.000.000 de lei către Ţiriac Leasing. Aceste datorii sunt de pe urma achiziţionării de autoturisme. Tot pentru achiziţia de autoturisme în leasing sunt şi datoriile de peste 120.000 de lei către Premium Leasing, de unde agenţia a luat în leasing un Mercedes Benz.

Eurometropola mai şi o datorie de peste 350.000 de lei către Administraţia Finanţelor Publice şi alte datorii către Grupul de Presă Român, către „Anunţul de la A la Z" şi către alţi creditori.

Consultantul a avut de-a lungul timpului mai mulţi asociaţi, care s-au schimbat pe parcurs. La căpătâiul firmei a rămas la sfârşit, ca asociat unic, doar Adrian Marinescu. Acesta a fost printre cei patru asociaţi ai firmei, de la înmatricularea din 2006.

 

Sursa

18 March 2011