După o perioadă zbuciumată pe cursul valutar, cotaţia euro-leu pare să îşi găsească un punct de echilibru. Ultimele zile ale săptămânii trecute au demonstrat o stabilizare la nivelul de 4,53 lei/euro. Timpul petrecut la acest nivel a fost însă prea scurt pentru a se vorbi despre un trend, aşa că astăzi începe o săptămână care ar putea fi decisivă pentru noul reper leu-euro.

25994-euro.jpgEuro a părut să se stabilizeze la începutul săptămânii trecute, când a coborât brusc la 4.53 lei/unitate, faţă de 4,57 lei/unitate, cât era cu doar o zi înainte. De marţi până vineri, au fost doar fluctuaţii imperceptibile.

„Această stabilizare a fost indusă de BNR, care a găsit că momentul acesta este oportun pentru o intervenţie agresivă. Nu a fost nimic oficial, însă în piaţă s-a simţit acest sprijin. De data aceasta este vorba despre o intervenţie cu bătaie lungă, în vederea unei stabilizări pe termen lung, mai ales că luna aceasta există rambursări mari de datorii”, au spus pentru IMOPEDIA.ro specialiştii ING.

De această dată, evoluţia monedei naţionale s-a aliniat tendinţelor internaţionale de stagnare. La fel ca şi leul, restul monedelor est-europene au doar fluctuaţii minore în raport cu euro.

CITEȘTE ȘI: Cursul valutar: 5 lei/euro, în curând, indiferent de evoluţia Zonei euro

 

13 August 2012