Clădirile de birouri ale AFI Europe România sunt ţintite cu precădere de companii din industria IT&C, transformându-se astfel într-un hub al domeniului. Compania britanică Endava semnează primul contract de închiriere din 2014, pentru 40% din suprafaţa închiriabilă totală din clădirea de birouri AFI Park 3.

32797-companie_it.jpgAFI Europe România semnează primul contract de închiriere din acest an. Compania britanică de IT Endava România se mută în clădirea de birouri AFI Park 3, unde închiriază aproape jumătate din spaţiu. Unul dintre cei mai activi angajatori din domeniul IT, Endava ocupă deja două etaje în AFI Park 1, care vor fi relocate în cea de-a treia clădire la sfârşitul anului, în timp ce îşi va extinde activitatea pe două etaje adiţionale.

„Compania noastră este într-o continuă extindere şi ne bucurăm că am găsit în AFI Park un proiect de spaţii de birouri care să corespundă cerinţelor noastre şi planurilor de creştere a echipei din Bucureşti până la 400 de persoane până la sfârşitul anului 2014. AFI Park are o serie de avantaje pentru noi din punctul de vedere al locaţiei şi al accesului cu mijloace de transport în comun, a serviciilor disponibile în cadrul AFI Palace Cotroceni, a locurilor de parcare, dar şi din perspectiva faptului că suntem aproape de universităţi şi există posibilităţi de extindere în cadrul aceluiaşi complex de birouri”, a declarat Radu Grosu, Delivery Director pentru centrul de dezvoltare al Endava din Bucureşti.

Cererea ridicată duce la extinderea suprafeţei închiriabile din AFI Park 4 şi AFI Park 5

AFI Park beneficiază de o cerere ridicată în special din partea companiilor din industria IT&C, subliniază reprezentanţii clădirilor de birouri. Cele două etaje pe care Endava le va elibera în prima clădire ca urmare a relocării au fost deja închiriate către companii din acest domeniu, ceea ce întăreşte poziţia complexului de hub IT&C. Una dintre aceste companii a închiriat integral, de asemenea, şi tot spaţiul neocupat de la parterul clădirii AFI Park 1, însumând o suprafaţă totală de 3.000 metri pătraţi.

 „Rezultatele pe care le avem în ceea ce priveşte închirierile, respectiv AFI Park 1, închiriat în proporţie de 100%, AFI Park 2, cu 96% din spaţii închiriate şi recentul contract de pre-închiriere pentru AFI Park 3 semnat cu Endava ne motivează să demarăm în primul trimestru al acestui an construcţia a 27.000 metri pătraţi adiţionali de suprafaţă închiriabilă în AFI Park 4 şi AFI Park 5”, specifică David Hay, CEO AFI Europe România. 

CITEȘTE ȘI: Noi proiecte imobiliare în Bucureşti: câte malluri mai suportă Capitala?