Peste 2.000 de elevi de clasa a IV-a din 38 de școli din Sectorul 1 vor învăța, în perioada aprile – iunie 2011, să fie responsabili față de mediu, în cadrul programului de educare ecologică „Lumea ta? Curată!”, o campanie a Sectorului 1 al Municipiului București, Fundației Prais și Companiei Romprest.

17313-mg_6392.jpgAjuns la cea de-a treia ediție, programul „Lumea ta? Curată!” își propune, prin intermediul unor lecții deschise, formarea în rândul copiilor a obiceiului de a recupera materialele reciclabile atât la şcoală, cât şi în timpul liber, valorizând astfel respectul acestora faţă de natură şi mediu.

„Din respect pentru mediul în care trăim şi faţă de semenii noştri, am decis să iniţiem un program de informare a elevilor şi să le dezvoltăm o atitudine sănătoasă faţă de mediul înconjurător şi faţă de societate. Numai astfel vom putea respira un aer mai bun şi ne vom putea bucura de natură în deceniile viitoare” a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Și în acest an, elevii vor fi stimulaţi să scrie compuneri şi proiecte pe mai multe teme: protecţia mediului, grija faţă de natură şi resursele sale. Toți cei 2166 de elevi primesc gratuit o carte educaţională „Lumea ta? Curată!” alături de materiale de informare privind protecția mediului. Totodată, elevii sunt încurajați să creeze obiecte decorative realizate din materiale reciclabile, câştigători urmând să fie premiaţi în iunie 2011 în cadrul unei ample ceremonii. Elevii câștigători vor primi materiale sportive, iar şcolile un computer, un fotocopiator și multe alte materiale birotice.

Cele 38 de şcoli din Sectorul 1, sunt dotate de către Romprest cu pubele pentru colectarea selectivă a hârtiei şi plasticului, iar deşeurile reciclabile colectate de elevi vor fi cuantificate lunar. Rezultatele colectării din şcoli vor fi înregistrate pe platforma de comunicare a programului,  site-ul  www.lumeatacurata.ro care generează automat topul celor mai active şcoli.

Lecţiile deschise au invitaţi speciali, personalitați din variate domenii, cunoscute de copii, ce au în comun implicarea în proiecte de protecție a mediului, cum este și cazul lui Zoltan de la Sistem.

“Colectarea selectivă a deşeurilor se înscrie în preocuparea constantă pe care administrația pe care o conduc a arătat-o în ultimii ani pentru protecţia mediului. Vrem să avem siguranţa că deşeurile ajung să fie reciclate, nu aruncate la groapa de gunoi. E de datoria noastră să facem ceva pentru a proteja mediul înconjurător şi pentru a păstra oraşul curat. Trebuie să respectăm locul în care trăim și să avem grijă de sănătatea noastră, a copiilor noştri şi a generaţiilor viitoare!”, a mai declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Compartimentul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă
E-mail: [email protected]

30 March 2011