Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) va construi în Braşov, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), un cartier rezidenţial cu 400 de unităţi, dintre care 30% vor fi destinate angajaţilor Ministerului Apărării Naţionale, se arată într-un comunicat al instituţiei.

sursa:capital.roAnsamblul imobiliar va fi dezvoltat pe terenurile unor unităţi militare dezafectate, care vor fi transferate din proprietatea publică a statului în administrarea Consiliului Local al Municipiului Braşov.

Proiect extins şi în alte localităţi

Ministrul Elena Udrea a anunţat că „proiectul de la Braşov este primul de acest gen şi poate fi luat drept exemplu şi în alte localităţi, întrucât parteneriatul dintre MDTR, MApN şi autorităţile publice locale rezolvă o parte dintre problemele legate de lipsa terenurilor pentru construcţia de locuinţe pentru tineri".

Udrea a semnat astăzi, împrună cu Gabriel Oprea, ministrul apărării naţionale şi George Scripcaru, primarul Braşovului, un protocol de colaborare în vederea demarării acestui proiect.





Sursa

31 March 2010