Proiectul de lege privind parteneriatul public-privat ar putea fi adoptat luna aceasta, a afirmat, miercuri, la Mamaia, ministrul Elena Udrea, afirmând că un astfel de parteneriat este o necesitate pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Suntem printre susţinătorii ideii de reintroducere a parteneriatului public-privat. Există o lege în Parlament şi un grup de lucru la nivelul Guvernului, un grup interministerial din care facem parte şi în care suntem chiar dintre cei care doresc să impulsioneze adoptarea acestei legi. Înţelegem şi nevoia mediului privat, intern şi internaţional, de a avea un cadru legal specific, dar, în acelaşi timp, este şi o necesitate a acestui minister, care este un minister de investiţii, care ar trebui să poată oferi sectorului de construcţii şansa de a se revigora. Avem nevoie de parteneriatul public-privat şi sperăm ca în cel mai scurt timp, luna aceasta, să avem această lege", a declarat Elena Udrea, citată de NewsIn.

Ministrul a spus că, până la adoptarea legii, s-au găsit formule de parteneriat public privat în ceea ce priveşte construirea de locuinţe, pentru ca Guvernul să-şi ducă la îndeplinire promisiunea de a construi 100.000 de locuinţe pentru tineri în sistem ANL. Elena Udrea a mai afirmat că astfel de programe vor fi folosite şi pentru reabilitatea şi construirea drumurilor judeţene şi de interes local.

Este vorba despre un program iniţiat anul trecut de către domnul ministru Blaga şi aprobat săptămâna trecută de către Guvern, prin care am decis reabilitarea a 10.000 km de drumuri judeţene şi de interes local. Şi pentru acest program încercăm să aducem finanţare privată", a mai declarat ministrul.

 

10 June 2010