Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, la Ploieşti, că MDRT doreşte ca, prin preluarea în subordinea sa a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), să realizeze cadastru imobiliar în toată ţara, România având o problemă în acest sens.

20671-elena_udrea_01_10d99f0f22.jpg'Este un proiect prin care noi încercăm să realizăm cadastru imobiliar în toată ţara. Avem o mare problemă care împiedică dezvoltarea teritorială, regională a României, pentru că în acest moment nu există cadastru imobiliar în România, nu sunt trecute proprietăţile, nu sunt marcate proprietăţile şi este foarte greu să demarezi orice fel de proiect, cu atât mai mult unul de anvergură regională', a afirmat Udrea.

Astfel, aceasta a explicat că ministerul pe care îl conduce gestionează programul privind realizarea cadastrului, dar fondurile pe care le are la dispoziţie 'sunt infime' faţă de nevoia existentă.

Subliniind faptul că există o solicitare a Comisiei Europene de a realiza acest cadastru imobiliar, Elena Udrea a arătat că România se află printre puţinele ţări care se află într-o astfel de situaţie.

'Dacă am suprapune proprietăţile, aşa cum sunt ele marcate, cu titlurile de proprietate pe care le deţin cetăţenii României astăzi, suprafaţa este mai mare decât suprafaţa României. Asta înseamnă că foarte multe proprietăţi sau titluri de proprietate se suprapun unele peste altele, se referă la aceleaşi suprafeţe de teren, iar lucrul acesta trebuie reglementat în viitor', a explicat ministrul.

Elena Udrea a participat, luni, la Ploieşti, la semnarea contractului de finanţare pentru un proiect pe fonduri europene.


Sursa

30 August 2011